Θύρα 4: «Το όραμα για έναν ΠΑΟΚ πρωταθλητή πιο ζωντανό από ποτέ»

Ανακοίνωση μανιφέστο εξέδωσε ο σύνδεσμος φίλων ΠΑΟΚ Θύρα 4. Στην ανακοίνωση των 1412 λέξεων, γίνεται αναφορά σε όλα όσα αφορούν τον ΠΑΟΚ, το ελληνικό ποδόσφαιρο, τον ρόλο ορισμένων, την πορεία της ομάδας προς τον τίτλο.

Αναλυτικά η Θύρα 4 αναφέρει:

 

«Μετά από ένα αρκετά μεγάλο διάστημα στο οποίο ο σύνδεσμος συνειδητά δεν τοποθετήθηκε στα θέματα της ομάδας μας, κρίνουμε απαραίτητο αυτό να γίνει τώρα. Τώρα, που ο ΠΑΟΚ πραγματοποιεί ίσως το καλύτερο ξεκίνημα της σύγχρονης ιστορίας του και δείχνει πιο ικανός από ποτέ για την υπέρβαση. Παράλληλα όμως, τα εμπόδια που βρίσκονται άδω και χρόνια στο δρόμο μας και βάζουν φρένο στην ανάπτυξη του συλλόγου, όχι απλά καθυστερούν χαρακτηριστικά να επιλυθούν αλλά τείνουν να μονιμοποιηθούν λόγω του εμπαιγμού που υφίσταται συνεχώς ο ΠΑΟΚ από την πολιτεία και τους φορείς της.

 

Σχετικά με το θέμα των χρεών ο σύνδεσμος μας και οι σύνδεσμοι της ομάδας μας γενικότερα έχουν πάρει θέση αρκετές φορές στο παρελθόν, καταδεικνύοντας το δίκαιο του αιτήματός μας. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ουδέποτε επεδίωξε διαγραφή των χρεών της, αν και κατά καιρούς έχουν υπάρξει σχετικές ρυθμίσεις και εισαγωγές σε διψήφια άρθρα για αθλητικά σωματεία. Είναι στην ουσία η μοναδική ανώνυμη εταιρία στον κόσμο, που επιθυμεί να αποπληρώσει συνολικά το πρωτογενές κεφάλαιο των χρεών της (ποσό που υπερβαίνει τα 10 εκατομμύρια ευρώ) και από τη στιγμή που θα καταβληθεί θα ενισχύσει απευθείας τα άδεια κρατικά ταμεία. Παρόλα αυτά, η γελοία σημερινή συγκυβέρνηση κοροϊδεύει κατ’ επάγγελμα τον ΠΑΟΚ καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Μεγάλο παράδειγμα αυτού του εμπαιγμού οι πρόσφατες ευρωεκλογές και δημοτικές εκλογές στις οποίες οι πολυπληθείς οπαδοί-ψηφοφόροι του ΠΑΟΚ αντιμετωπίστηκαν ως πρόβατα (εν μέσω μνημονίου). Οι παρατρεχάμενοι του νταή-πρωθυπουργού της Ελλάδας ξαμολύθηκαν προεκλογικά τάζοντας νομοσχέδιο για την επίλυση του προβλήματος (λες και μας κάνουν κάποια χάρη), ζητώντας σε αντάλλαγμα την ψήφο των αφελών. Σε αυτό το πανηγυράκι, με ευθύνη του ΠΑΟΚ, συμμετείχε και ο νυν ευρωβουλευτής Ζαγοράκης από το πουθενά ποντάροντας στον κόσμο της ομάδας μας για την εκλογή του και έχοντας για σημαία τις υποσχέσεις Σαμαρά για ρύθμιση των χρεών. Πολιτικό image making με μια γερή δόση ΠΑΟΚ και από ουσία μηδέν. Η σημαία μετεκλογικά κρύφτηκε άρον-άρον, και η συνέχεια είναι γνωστή και ιδιαίτερα λυπηρή.

 

 

Άποψή μας είναι πως ο ΠΑΟΚ είναι τεράστιος σύλλογος για να ποντάρει σε χρεοκοπημένες προσωπικότητες και πολιτικές για την επίλυση των προβλημάτων του. Η διοίκηση της ΠΑΕ είναι καιρός να αλλάξει ρότα, να εναρμονιστεί με τα ιδανικά που πρεσβεύει ο σύλλογος και να βγει στην επίθεση διεκδικώντας αυτά που της αναλογούν. Είμαστε αντίθετοι στην νεκρανάσταση πολιτικών τύπου Ορφανού και Καλαφάτη που τόσα χρόνια εκλέγονται έχοντας (προεκλογικά) τον ΠΑΟΚ στα χείλη τους και στην ουσία δεν του έχουν προσφέρει τίποτε παραπάνω από υποσχέσεις. Είμαστε αντίθετοι στη λογική του να φτιάχνει ο κάθε τυχάρπαστος το πολιτικό του προφίλ στις πλάτες του συλλόγου μας για να γυρνάει στα χωριά της περιφέρειάς του και να αυτοδιαφημίζεται. Πολιτικοί νάνοι όπως ο Βεζυρόπουλος, ο Δριβελέγκας, ο Κουκοδήμος και η Καιλή δεν δικαιούνται να πιάνουν καν στο στόμα τους τον ΠΑΟΚ. Μας χρωστάνε (ως πολίτες της χρεοκοπημένης ελληνικής κοινωνίας) και δεν τους χρωστάμε απολύτως τίποτα. Δεν θα μπορούσαμε άλλωστε να χρωστάμε και τίποτα σε στελέχη και τον πρωθυπουργό μιας ακροδεξιάς κυβέρνησης που μέσα σε ώρες κατάφερε να καταργήσει κοινωνικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα και αγώνες. Στις κυβερνήσεις που εδώ και 5 χρόνια έχουν κυριολεκτικά εξαθλιώσει έναν ολόκληρο λαό και ευθύνονται για χιλιάδες αυτοκτονίες συνανθρώπων μας. Σε αυτούς που απευθύνονται στους πολίτες της διαλυμένης τους χώρας με τον όρο «κοσμάκης» και αποκαλούν την ομάδα μας «ΜΠΑΟΚ» με χιούμορ 12χρονου.

 

 

Τα χρέη όμως, δεν είναι ο μοναδικός βραχνάς για τον ΠΑΟΚ. Είναι γνωστό πως εδώ και πολλά χρόνια (πρακτικά πάντα) διάφορες συμμορίες ταλαιπωρούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Στην πορεία των χρόνων τα χαρακτηριστικά των συμμοριών αυτών καθώς και τα χρώματα και εμβλήματά τους μεταβάλλονται. Οι νταβατζήδες συνήθως είναι κόκκινοι, αλλά έχουν υπάρξει κατά καιρούς πράσινοι ή κίτρινοι. Ο ΠΑΟΚ έχει βιώσει στο πετσί του τη δράση τους έχοντας χάσει τίτλους, έχοντας υποστεί σφαγές, εξοντωτικές τιμωρίες και αδικίες παντός είδους. Φτάνοντας στο 2014, για να μιλάμε με όρους της εποχής, οι συμμορίες έχουν μετατραπεί σε εγκληματικές οργανώσεις με διαρκή δράση και στόχο τι άλλο, το κέρδος και τον έλεγχο του ποδοσφαίρου. Ο χοντρός και η οργάνωσή του είναι ότι πιο αποκρουστικό έχει βιώσει ο αθλητισμός της χώρας. Τα ανδρείκελα που έχει σπείρει σε όλες τις θέσεις κλειδιά (στυλ Σαρρή) δεν έχουν κανέναν άλλον ρόλο εκτός του να υπερασπίζονται το αφεντικό τους χωρίς να ενδιαφέρονται εάν η δράση τους είναι αντιληπτή από όλους ή εάν τους φτύνει όλη η Ελλάδας, εξαιρουμένων των συναδέλφων-μελών της οργάνωσής τους και 200-300 υπαλλήλων-πρώην οπαδών της ομάδας του Πειραιά. Μόνο λοβοτομημένοι άνθρωποι θα μπορούσαν να είναι ευχαριστημένοι, έντιμοι πρωταθλητές εδώ και χρόνια, στο πρωτάθλημα των δανεικών, των πέναλτι, της αλητείας και της βρωμιάς.

 

 

Το μακρύ χέρι της εγκληματικής οργάνωσης είναι φυσικά η ελληνική διαιτησία, όπως ήταν πάντα. Ο ρόλος της γνωστός και σημαντικός, καθώς τα εκατομμύρια από τη συμμετοχή στο Champion’s League είναι πολλά για να παιχτεί το παιχνίδι στα ίσια. Είναι ολοφάνερο πως οι ορισμοί διαιτητών αποφασίζονται όχι στα γραφεία της ΕΠΟ αλλά στην πλατεία Αλεξάνδρας στην Καστέλα και οι υπεύθυνοι ενημερώνονται για τις αποφάσεις σε άπταιστα πακιστανικά. Δεν το λέμε εμείς, μιλάνε οι πράξεις τους. Όπου όμως δεν φτάνει να ακουστεί η σφυρίχτρα του διαιτητή, ακούγεται η φωνή των δημοσιογραφίσκων του μεροκάματου. Γέμισε η χώρα με πρόθυμούς αυτοφοράκηδες της εγκληματικής οργάνωσης που αδιαφορώντας για την ηθική και την υστεροφημία τους βγάζουν (με το μυαλό τους) εις πέρας το δύσκολο έργο που τους ανέθεσαν οι χοντροί από το λιμάνι. Οι γενίτσαροι της πόλης και συνομιλητές του κυρ-Σάββα (κρυφοί και φανεροί) μάλλον δεν έχουν καταλάβει σε ποιούς απευθύνονται και με ποιων τα νεύρα παίζουν. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ έχει καταλάβει το βρώμικο και ύπουλο ρόλο τους και πιθανολογούμε πως η καριέρα τους έχει ήδη τελειώσει, όπως και αυτών που συνδιαλέγονται και χαριεντίζονται μαζί τους σε στημένες τηλεοπτικές αλλά και ραδιοφωνικές εκπομπές.

 

 

Τα παραπάνω είναι όλα χαρακτηριστικά μιας πραγματικής εγκληματικής οργάνωσης με ξεκάθαρη δομή και ρόλο, που έχει προκαλέσει τόσα δεινά στον αθλητισμό και συνεχίζει απτόητη τη δράση της (όπως φάνηκε και στο προχθεσινό παιχνίδι στο Φάληρο με τη διαιτησία του Αρετόπουλου). Αντιθέτως, το χολιγουντιανό σκηνικό που στήθηκε τον Ιούνιο του 2012 στη Θεσσαλονίκη με τη στοχοποίηση του κόσμου του ΠΑΟΚ έχει αποδειχθεί η μεγαλύτερη φούσκα στα χρονικά, αφού σχεδόν όλες οι κατηγορίες κατέπεσαν. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ με μοναδικό τους έγκλημα την αγάπη για την ομάδα προφυλακίστηκαν με διαδικασίες εξπρές, συκοφαντήθηκαν και εξευτελίστηκαν από τις αρχές για κάτι που δεν υφίσταται πλέον και στην ουσία ποτέ δεν υπήρχε. Αντιθέτως οι αρχινταβατζήδες συνεχίζουν το έργο τους. Είναι και αυτό μια λογική στη χώρα του παραλόγου.

 

Η προχθεσινή νίκη του ΠΑΟΚ μας, αποτελεί ένα από τα αυθεντικότερα και πιο γνήσια διπλά της ομάδας μας στην Αθήνα. Ο ΠΑΟΚ ξεφτίλισε μέσα σε ένα βράδυ όχι απλά την ομάδα των γκάνγκστερ αλλά ολόκληρο το σύστημα. Παίκτες και προπονητής αποφασισμένοι και με αυθεντική ΠΑΟΚτσήδικη ψυχή ξεβράκωσαν τον πρωταθλητή του κώλου και δεν μάσησαν σε καμιά πρόκληση της κερκίδας, των αντιπαλων και των διαιτητών. Νίκησαν πανάξια με 1-3 και έριξαν μια πενταδάχτυλη στους απόγονους του στόλου και ο θόρυβος ακούστηκε από τον Πειραιά μέχρι τη Βουλγαρία.

 

 

Η συνέχεια είναι μεγάλη και ο δρόμος θα είναι μακρύς και δύσβατος. Γνωρίζουμε πως η εγκληματική οργάνωση δεν έχει παίξει ακόμα όλα της τα χαρτιά. Γνωρίζουμε πως μπορεί να έχουμε κάποιες αποτυχίες ή απώλειες εκτός προγράμματος. Κανένα πρωτάθλημα δεν απονέμεται από το Δεκέμβριο και οφείλουν όλοι να είναι προσγειωμένοι και προσηλωμένοι στο μεγάλο στόχο. Με απαρχή το παιχνίδι της Ξάνθης, καλούμε σε γενικό ξεσηκωμό όλους τους οπαδούς και φιλάθλους της ομάδας μας. Ήρθε η ώρα να παραμερίσουμε όλοι τα πάθη και τις διαφορές μας και να στηρίξουμε το Δικέφαλο στη μάχη για την κορυφή. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες πλέον για έστω και ένα απούλητο εισιτήριο στην Τούμπα, για έστω και μια κενή θέση σε εκδρομή. Την Κυριακή η Ξάνθη θα γνωρίσει για μια ακόμα φορά ιστορικές στιγμές αφού θα την πλημμυρίσει η ασπρόμαυρη λαοθάλασσα με έναν και μοναδικό σκοπό, τη νίκη. Από εδώ και πέρα, με εισιτήρια ή χωρίς, οι καταλήψεις πόλεων θα είναι ο κανόνας. Τα διαπιστευτήριά μας έχουν δοθεί προ πολλού, απλά ήρθε η ώρα να ξαναζήσουμε στιγμές από τη μαγεία του 1985 όπως μας τη διηγήθηκαν τόσες φορές οι μεγαλύτεροι.

 

30 χρόνια είναι αρκετά. Οι γενιές μπορεί να άλλαξαν, αλλά το όραμα για έναν ΠΑΟΚ πρωταθλητή είναι πιο ζωντανό από ποτέ. Συσπειρωμένοι όλοι θα τα καταφέρουμε. Δίνοντας διαδοχικές μάχες κάθε Κυριακή και ελπίζοντας πως στο τέλος θα είμαστε οι μεγάλοι νικητές, θα σηκώσουμε την κούπα στη Νέα Σμύρνη και θα την πάμε πορεία μέχρι την Ομόνοια όπου και θα στήσουμε το πιο μεγάλο πανηγύρι που έχει δει ποτέ η χαβούζα. Πάρτε το χαμπάρι, οι εφιάλτες σας μόλις ξεκίνησαν…»

Σχετικά άρθρα