Αρχική / More / ΖΩΔΙΑ / Xρόνια πολλά στους Νίκους/Νίκολέτες ! Τι σημαίνει το ονομα Νικόλαος;
 Xρόνια πολλά στους Νίκους/Νίκολέτες ! Τι σημαίνει το ονομα Νικόλαος; thumbnail

Xρόνια πολλά στους Νίκους/Νίκολέτες ! Τι σημαίνει το ονομα Νικόλαος;

N I K Ο Λ Α Ο Σ


ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ
Ονοματολογία από τον Μάνο ΜηκιδηΝικόλαος σημαίνει κυριολεκτικά : Νίκη Λαού.


To όνομα είναι αρχαίο ελληνικό κι όχι μεταχριστιανικο όπως λανθασμένα αναφέρει το Oxford Dictionary of First Names.


Nικολαος ήταν ο πατέρας αλλά κι ο γιος του Σπαρτιάτη Βουλιδου που οι Σπαρτιάτες τον έστειλαν μαζί με τον Σπερθια , στον Ξέρξη για να θανατωθεί ώστε να ξεπλυθεί το έγκλημα των εφόρων της πολης που στο παρελθόν είχαν πετάξει στον Καιάδα τους κήρυκες των Περσών.


Στην γραμματεία μας υπάρχει κι ο παράλληλος τύπος -Ν ι κ ο λ ε ω ς.


Το ''Ν ι κ ό λ α ο ς'' έχει 5 σταθερά γράμματα Ν , Ι , Κ , Λ , Α πράγμα που δίνει στον κάτοχο του ονόματος ικανότητα επιτυχίας κ’ 2 κυλιόμενα γράμματα Ο , Σ γεγονός που κάνει το άτομο λιγότερο διπλωματικό.


Επίσης έχει 2 ‘’σκληρά’’ φωνήεντα Α , Ι και 2 ευέλικτα Ο , Ο πράγμα που δίνει ισορροπία μεταξύ σκληροτητας -δύναμης κι δυνατοτητας επικοινωνίας


Σχετικα λοιπον με τους Νικους-Νικολινες-Νικολετες , την Νικη.


Tο Ν ως πρώτο γράμμα του ονόματος.
Κίνηση , δράση , ενεργητικότητα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά σας.Οι γύρω σας μένουν έκπληκτοι τις περισσότερες φορές από την ζωντανή ενεργεία σας που μπορεί να κατακλύσει τα πάντα σαν λαβα ηφαιστειου.Ανηκετε στην κατηγορία των αξιαγάπητων ανθρώπων αρκεί να μην έχετε εκρήξεις θυμού , που σας ακολούθου όταν κάτι δεν σας πάει καλα.Φροντιστε για την πραγματική ξεκούραση κ’ την αληθινή ψυχαγωγία κ’ διασκέδαση. Το ‘’Ν’’ ανήκει στην μεταβλητή τριάδα , στον Ερμή κ’ τους Διδύμους κ’ έμβλημα του έχει το κηρύκειο του Ερμή μερα του δε, ειναι η Τεταρτη.


Το ‘’Ι’’ ως το πρώτο φωνήεν του ονόματος.
Η διαίσθηση σας είναι το μέγα πλεονέκτημα σας κ’ πάντα ενεργείτε σύμφωνα μ’αυτην.Αυτο ίσως φαίνεται περίεργο στα μάτια των αλλων.Μην αφήσετε όμως τον φόβο του πως σας βλέπουν οι άλλοι να ‘’σκοτώσει’’ αυτήν την εκπληκτικά ισχυρή διαισθηση.Εχετε μια ευαισθησια κι μια ευφυΐα που σας βοηθούν να αντιλαμβάνεστε κι να αντιμετωπίζετε τα λεπτά κ’ δαιδαλώδη ζητηματα.Διαθετετε ανθρωπισμό , ιδεαλισμό , συμπονια.Αναπτυξτε περισσότερο την αντικειμενικότητα κ’ την λογική σε βάρος της υποκειμενικότητας κ’ του συναισθηματος.Δεν σας αρέσουν οι διαφωνίες κ’ μια θετική η’ αρνητική κριτική μπορεί να σας επηρεάσει ανάλογα.


ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ!!


(*)Βιβλιογραφια-πηγες


Eτυμολογικο λεξικο κυριων ονοματων-Πετρου Αλεξιαδη


Αριθμολογια -Τακη Τσαροπουλου


Η δυναμη του ονοματος σου-Παναγιωτη Μαυροπουλου


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X