Χόρευε στη βροχή

Η ΑΕΚ δεν αντιμετώπισε καμία δυσκολία κόντρα στην Επισκοπή της οποίας επικράτησε με 7-0 στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής. Η «Ένωση» πέτυχε το έξι στα έξι στην καλύτερή της εμφάνιση υπό τις οδηγίες του Τραϊανού Δέλλα.

Σε παράσταση για ένα ρόλο εξελίχθηκε το παιχνίδι της ΑΕΚ με την Επισκοπή στο ΟΑΚΑ για την 7ης αγωνιστικής της Footaball League. Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν στο γήπεδο με το πόδι στο γκάζι και το έβγαλαν από αυτό μόνο όταν ο Μπεκερτζής σφύριξε για τελευταία φορά. Μάλιστα δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν το καλύτερο των «κιτρινόμαυρων» από τη μέρα που τους ανέλαβε ο Δέλλας (ειδικά το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο.

Οι παίκτες του «δικεφάλου» ικανοποίησαν σε απόλυτο βαθμό τους 10.000 οπαδούς τους και τους έδωσαν τη δυνατότητα να στήσουν ένα πάρτι στις εξέδρες με… προσκεκλημένο τον Ολυμπιακό, ο οποίος ήταν ο αποδέκτης των περισσότερων συνθημάτων τους. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν 25 τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων οι 16 (!) ήταν εντός εστίας, ενώ δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο του αγώνα.

Η μάχη των πάγκων: Ο Τραϊανός Δέλλας μπορεί να μην είχε στη διάθεσή του τους Αραβίδη και Ντακόλ, ωστόσο δεν άλλαξε την τακτική του. 4-2-3-1 με τον Μπρέσεβιτς στην κορυφή και τον Μάνταλο δεκάρι ακριβώς πίσω του. Από την άλλη ο Κώστας Ανυφαντάκης ήθελε να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Γουναρίδη και για αυτό παρέταξε την Επισκοπή με 4-1-4-1. Εκ του αποτελέσματος, αποδεικνύεται ότι η έμπνευσή του δεν έπιασε…

Α’ ημίχρονο: Η ΑΕΚ μπήκε με το πόδι στο γκάζι στο ματς και περιόρισε την αντίπαλό της σε παθητικό ρόλο. Οι «κιτρινόμαυροι» πίεσαν ψηλά την Επισκοπή, κάτι το οποίο οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να διαχειριστούν. Έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο και αυτό έδινε συνεχόμενες επιθέσεις στους παίκτες του Τραϊανού Δέλλα, οι οποίοι δεν σταμάτησαν να… πυροβολούν με κάθε τρόπο την εστία του Γουναρίδη.

Το πάρτι ξεκίνησε νωρίς αφού μόλις στο 12’ ο Μάνταλος με δυνατό μακρινό σουτ άνοιξε το σκορ. Το γκολ αυτό έδιωξε το όποιο άγχος υπήρχε στους παίκτες του «Κολοσσού», οι οποίο συνέχισαν στο ίδιο και ίσως και πιο γρήγορο και δυνατό τέμπο.

Οι προσπάθειές τους απέδωσαν «καρπούς» και μάλιστα σύντομα και εις… διπλούν. Είχαν μάλιστα κοινό παρανομαστή τον Πλατέλλα, ο οποίος δημιούργησε και τα δύο γκολ. Αρχικά στο 22’ ο βραχύσωμος μέσος με κάθετη πάσα έδωσε τη δυνατότητα στον Μπρέσεβιτς να χριστεί σκόρερ και στη συνέχεια στο 24’ όταν με μπαλιά πάρε – βάλε έχρισε ουσιαστικά σκόρερ τον Μπαρμπόσα.

Το κερασάκι στην τούρτα του πάρτι του πρώτου ημιχρόνου μπήκε στο 39’ από τον Μάνταλο, ο οποίος μ καρφωτή κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Γουναρίδη.

Η «Ένωση» αν ήταν πιο προσεκτική θα μπορούσε να πετύχει και άλλα γκολ στο πρώτο μέρος, όμως η αλήθεια είναι ότι με την εικόνα της ικανοποίησε τους περίπου 10.000 οπαδούς της που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.

Β’ ημίχρονο: Όπως ξεκίνησε το πρώτο μέρος ξεκίνησε και το δεύτερο. Η ΑΕΚ απείλησε δις και στην τρίτη της προσπάθεια στο 12’ του β΄ μέρους βρήκε δίχτυα. Πρωταγωνιστές ήταν οι δύο «κιτρινόμαυροι» του 3-0, μόνο που αυτή τη φορά ο Μπαρμπόσα ήταν ο δημιουργός και ο Πλατέλλας ο εκτελεστής.

Μετά το πέμπτο γκολ της ΑΕΚ η αλήθεια είναι ότι ο ρυθμός του αγώνα έπεσε λίγο, αλλά στις δύο από τις τρεις πλέον ουσιαστικές επισκέψεις των παικτών της «Ένωσης» στα αντίπαλα καρέ, σημειώθηκαν γκολ. Στο 75’ ήταν ο Μπρέσεβιτς αυτός που πέτυχε το 6-0 με κοντινό πλασέ μετά από ατομική ενέργεια του Ζόριτς, ενώ στο 82’ ο Μάνταλος που ανακηρύχθηκε και MVP του ματς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (το οποίο κέρδισε ο Ζόριτς από τον Μποτωνάκη), σημείωσε χατ τρικ και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Μάνταλος, Πλατέλλας, Μπρέσεβιτς και Μπαρμπόσα ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, χωρίς αυτό να σημαίνει πως κάποιοι από τους υπόλοιπους υστέρησαν.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Πεταυράκης, Κορδέρο (68′ Φαγιέ), Ανάκογλου (62′ Ζόριτς), Πλατέλλας, Μπαρμπόσα, Μάνταλος, Μπρέσεβιτς (78′ Γροντής).

ΕΠΙΣΚΟΠΗ (Κώστας Ανυφαντάκης): Γουναρίδης, Λιονάκης, Βουρβαχάκης, Παπαδήμας (72′ Μανουσάκης), Μποτωνάκης, Δελήμπασης (72′ Πετράκος), Πυθαρούλης, Δουμάνης, Βιγιαφάνε, Νικόλτσης, Ράντοβιτς (79′ Δρακάκης).

Σχετικά άρθρα