Πρόκριση και αποφάσεις

Ο στόχος της συνέχειας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι αυτή την ώρα η μοναδική σκέψη στον Ολυμπιακό, ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με την Μάλμε στο Καραϊσκάκη
 
Μπορεί να είμαστε ενώπιον εξελίξεων και αλλαγών τον Γενάρη στην ομάδα του Πειραιά, αλλά αυτό που προέχει για όλους ετούτη την ώρα είναι η νίκη επί των Σουηδών και η πρόκριση, είτε στο Γιουρόπα Λιγκ, είτε – εάν νικήσει η Ατλέτικο την Γιουβέντους – στο Τσάμπιονς Λιγκ. 
 
Αυτό θέλει η διοίκηση, αυτό ζητάει και ο κόσμος που παρά την απογοήτευση από τις δύο πρόσφατες εντός έδρας αποτυχίες θα γεμίσει το βράδυ της Τρίτης το γήπεδο. 
 
Ο Μίτσελ που είναι υπό πίεση ξέρει ότι ένα καλό αποτέλεσμα και η πρόκριση θα διορθώσει τα πράγματα και θα επαναφέρει την ηρεμία. Πρόκειται να εμπιστευτεί τα «βαριά χαρτιά» της ομάδας, βάζοντας από την αρχή τον Φουστέρ και τον Κασάμι, ίσως και τον Μήτρογλου, πέραν των Τσόρι, Μανιάτη,  Εντινγκά, Αφελάι που επίσης επιστρέφουν. Ήδη έχουν γίνει πολλά τετ-α-τετ στο Ρέντη για τη σημασία του αγώνα για την ομάδα, τον προπονητή και τους παίκτες. 
 
Από κει και πέρα υπάρχει ανακούφιση για το ότι μειώθηκε αντί να αυξηθεί η διαφορά στη βαθμολογία του πρωταθλήματος και πίστη ότι δεν θα υπάρξουν άλλες απώλειες εκτός προγράμματος στη συνέχεια. Και ειδικά από τον Γενάρη, όταν θα υπάρξει μεταγραφική ενίσχυση και θα καλυφθούν κενά. Στον Ολυμπιακό προκύπτει και ανάγκη απόκτησης αμυντικού χαφ, καθώς ο Μιλιβόγεβιτς θα μείνει για 1,5 μήνα εκτός δράσης, ενώ όλο το Γενάρη θα λείπει και ο Εντινγκά στο Κόπα Άφρικα. 
 
Σήμερα το απόγευμα είναι οι συνεντεύξεις Τύπου των δύο ομάδων στο Καραϊσκάκη, ενώ ο Ολυμπιακός θα προπονηθεί το βράδυ στο Ρέντη. 

Σχετικά άρθρα