Τούρτα σοκολάτα με καρύδια

<p> </p>
<div class="content-holder">
<div class="recipe-header image-expanded">
<div class="white-block">
<div class="inner">
<div class="infotext-help">Συνταγή για τούρτα σοκολατίνα με καρύδια!</div>
<div class="divider"> </div>
 </div>
</div>
<div class="image"> </div>
</div>
<div class="main-left">Υλικά
<ul>
<li class="ingredient"><span class="text">50 γρ. βούτυρο</span></li>
<li class="ingredient"><span class="text">70 γρ. κουβερτούρα</span></li>
<li class="ingredient"><span class="text">3 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια</span></li>
<li class="ingredient"><span class="text">1 πρέζα αλάτι</span></li>
<li class="ingredient"><span class="text">1 φλιτζάνι καρυδόψιχα αλεσμένη</span></li>
<li class="ingredient"><span class="text">1 κουτ. σούπας κονιάκ</span></li>
<li class="ingredient"><span class="text">2 κουτ. σούπας ζάχαρη</span></li>
<li class="ingredient"><span class="text">2 κουτ. σούπας κακάο σε σκόνη</span></li>
<li class="ingredient"><span class="text">5 κουτ. σούπας νερό βραστό</span></li>
<li class="ingredient"><span class="text">300 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή</span></li>
<li class="ingredient"><span class="text">φυτική σαντιγί για το γαρνίρισμα</span></li>
</ul>
<div class="clearfix"> </div>
<div class="recipe-body">
<div class="info-title"><br />Εκτέλεση</div>
<div>
<p><span>Για το παντεσπάνι: </span>Λιώνουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο με τη σοκολάτα σε πολύ χαμηλή φωτιά. Τα αφήνουμε 5΄-6΄ να κρυώσουν ελαφρά. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους ανακατεύοντας και στη συνέχεια τα ψιλοκομμένα-αλεσμένα καρύδια και ανακατεύουμε. Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι, με μίξερ χειρός, μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Τότε προσθέτουμε βροχηδόν τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γυαλίσει η μαρέγκα και να γίνει σατινέ η υφή της. Ρίχνουμε 2 κουταλιές μαρέγκα στη σοκολάτα και απαλά με κουτάλι διπλώνουμε το μείγμα, να αραιώσει. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα και με απαλές κινήσεις τη διπλώνουμε στο μείγμα, να γίνει ομοιόμορφο. Βουτυρώνουμε μία φόρμα δαχτυλίδι 22 εκ. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160οC στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 30΄-35΄. Το παντεσπάνι φουσκώνει όταν ψήνεται. Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο πέφτει λίγο ο όγκος του. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Βγάζουμε το δαχτυλίδι της φόρμας και με κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε μία λεπτή φέτα από την επιφάνεια. Το παντεσπάνι μέσα έχει κρατήσει υγρασία. Ξαναβάζουμε το δαχτυλίδι στη φόρμα.</p>
<p>Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας.<span> </span>Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Την αφήνουμε 2΄-3΄ να γίνει χλιαρή. Κοσκινίζουμε το κακάο σε μικρό μπολ. Ρίχνουμε το βραστό νερό και το διαλύουμε καλά. Το ρίχνουμε στη σοκολάτα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί. Το μείγμα της σοκολάτας αλλάζει υφή και γίνεται πιο πυκνό. Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές χτυπημένη κρέμα και διπλώνουμε απαλά το μείγμα να αραιώσει ελαφρά. Τέλος προσθέτουμε και την υπόλοιπη χτυπημένη κρέμα και διπλώνουμε απαλά το μείγμα με σπάτουλα ή κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί και να έχει τη μορφή της μους. Την αδειάζουμε επάνω στο παντεσπάνι. Ισιώνουμε την επιφάνεια της τούρτας. Παγώνουμε τη σοκολατίνα μέχρι να σφίξει η μους και να κόβεται, για περίπου 2 ώρες. Ξεφορμάρουμε το δαχτυλίδι με προσοχή. Βάζουμε το γλυκό σε τουρτιέρα. Αλείφουμε ολόγυρα με γλυκιά ή άγλυκη σαντιγί. Πασπαλίζουμε με καρύδια.</p>
<p> </p>
</div>
</div>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα