Αρχική / Ψυχολογία / Ψυχιατρική / Έγκλημα, βία, κακοποίηση: Ενημερωθείτε για την ψυχιατροδικαστική
Έγκλημα, βία, κακοποίηση: Ενημερωθείτε για την ψυχιατροδικαστική thumbnail

Έγκλημα, βία, κακοποίηση: Ενημερωθείτε για την ψυχιατροδικαστική

 2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΨΥΧΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ


11-14 Δεκεμβρίου 2014


Royal Olympic Hotel, Αθήνα


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Ελληνική Ψυχιατροδικαστική Εταιρία (ΕΨΔΕ) διοργανώνει το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατροδικαστικής που φιλοδοξεί να αποτελέσει για μια ακόμη φορά τη μεγαλύτερη συνάντηση επιστημόνων από το χώρο της Ψυχικής Υγείας & της Δικαιοσύνης στη χώρα μας. Την έναρξη του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (Ξενοδοχείο Royal Olympic) στις 11-14/12/2014 θα κηρύξει ο Πρόεδρος της ΕΨΔΕ Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Αθ. Δουζένης ενώ την εναρκτήρια ομιλία θα πραγματοποιήσει η Καθηγήτρια Εγκληματολογίας κ. Κ. Σπινέλλη.
Στη διάρκεια των τεσσάρων ημερών του Συνεδρίου, σε 4 παράλληλες αίθουσες, θα αναπτυχθούν θέματα από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους ομιλητές, οι οποίοι θα παρουσιάσουν επιλεγμένες εισηγήσεις υψηλού επιστημονικού ενδιαφέροντος και πορίσματα ερευνών για το παρόν και το μέλλον της ψυχιατροδικαστικής επιστήμης στην Ελλάδα και διεθνώς. Μάχιμοι κλινικοί και ακαδημαϊκοί επιστήμονες θα αναλύσουν τα πιο σύγχρονα ψυχιατροδικαστικά θέματα, όπως ενδεικτικά: κακοποίηση ανηλίκων, εκπαίδευση στην Ψυχιατροδικαστική, αντιμετώπιση σεξουαλικών εγκλημάτων, εξαρτήσεις και έγκλημα, βία και επιθετικότητα, ακούσια νοσηλεία, επανορθωτική δικαιοσύνη, Τέχνη και Βία, οπλοκατοχή. Το επιστημονικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει στρογγυλές τράπεζες, plenary lectures από ειδικούς και καταξιωμένους ομιλητές, θέσεις-αντιθέσεις (debates), εξειδικευμένα βιωματικά εργαστήρια, ελεύθερες κι αναρτημένες ανακοινώσεις καθώς και παρουσιάσεις επιστημονικών βιβλίων. Σημαντική δε, καινοτομία θα αποτελέσει η αναπαράσταση ποινικής δίκης που θα διεξαχθεί την τελευταία μέρα του συνεδρίου κι η οποία στόχο έχει να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με τη συνολική διαδικασία και τη βιωματική αίσθηση κατά την άσκηση της Ψυχιατροδικαστικής. 
Η οργανωτική επιτροπή του 2ου  Συνέδριου Ψυχιατροδικαστικής  της ΕΨΔΕ σας καλεί να συμμετάσχετε ενεργά και να το εμπλουτίσετε με τον προβληματισμό σας.


 Για συμμετοχή στο συνέδριο πατήστε εδώ…


Για το ΔΕΛΤΙΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ πιέστε εδώ…


 Για το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ πιέστε εδώ…


2PS

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X