Έχασε… όνομα και σήμα η Στεάουα

Απίστευτο αυτό που συνέβη με την Στεάουα Βουκουρεστίου, η οποία έχασε το όνομά της, αλλά και το σήμα της από τον στρατό της χώρας, καθώς η ομάδα της Ρουμανίας έχασε την δικαστική μάχη!
Να αναφέρουμε πως η Στεάουα δεν υποβιβάστηκε σε ερασιτεχνική κατηγορία για να γλιτώσει τα χρέη, αλλά… εξαφανίστηκε! Ο στρατός της χώρας βρισκόταν, λοιπόν, σε δικαστική διαμάχη με τον σύλλογο, διεκδικώντας το όνομα και το σήμα. Κέρδισε, λοιπόν, την σχετική δικαστική μάχη έτσι η Στεάουα έχασε το όνομά της αλλά και το σήμα της! (που δεν έχει ουσιαστικά όνομα) έμεινε… στον αέρα.
Είναι χαρακτηριστικό πως στον αγώνα την CSMS για το πρωτάθλημα, δεν υπήρχαν πουθενά (φωτεινός πίνακας, φύλλο αγώνα) ούτε σήμα, ούτε το όνομα της ομάδας…

Εδώ να αναφέρουμε πως έγινε γνωστό ότι η Στεάουα θα αγωνιστεί με το… όνομά στο ερχόμενο ματς για το Γιουρόπα Λιγκ με την Ντιναμό Κιέβου. Και αυτό θα γίνει, καθώς ήρθε σε προσωρινή συμφωνία με τον στρατό της Ρουμανίας, ώστε για λίγες μέρες ακόμα να χρησιμοποιεί το όνομά της, το έμβλημά της και τα χρώματά της! Συγκεκριμένα, μετά την δικαστική μάχη, δόθηκε στην Στεάουα διορία μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, ενώ αναμένεται να υπάρξουν νέες διαπραγματεύσεις προκειμένου να μπορεί να συνεχίσει να τα χρησιμοποιεί, αφού ο στρατός διεκδικεί περισσότερα χρήματα για τα δικαιώματα…

Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και εκτός Ρουμανίας, καθώς η Στεάουα Βουκουρεστίου είναι μία ιστορική ομάδα της Ευρώπης, που έχει σηκώσει ένα Τσάμπιονς Λιγκ (1985-86)-τότε λεγόταν Κύπελλο πρωταθλητριών-και ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης. (1986). Στη Ρουμανία έχει κατακτήσει 21 πρωταθλήματα Ρουμανίας και έξι Κύπελλα. Ε, αυτή η ομάδα δεν υπάρχει πλέον. Και όταν λέμε δεν υπάρχει, το εννοούμε με όλη τη σημασία της λέξης.

Σχετικά άρθρα