«Κουλούρια» για τους γείτονες

Ισοπαλία χωρίς γκολ (0-0) είχαμε ανάμεσα στην Αγία Νάπα και τον Εθνικό Άχνας, στο τελευταίο παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής του κυπριακού πρωταθλήματος. Η γηπεδούχος δεν νίκησε για 4ο παιχνίδι (0-3-1) και έχει 8 βαθμούς, ενώ η φιλοξενούμενη με σερί 1-2-1 έχει 13 πόντους!

Ελάχιστες φάσεις είχαμε στο πρώτο ημίχρονο. Ο Εθνικός μπήκε δυνατά με επιθετικές διαθέσεις, με την Αγία Νάπα σταδιακά να ισορροπεί και να απειλεί την εστία του Κουντούλ. Μοιρασμένες φάσεις από τις δύο ομάδες με τους τερματοφύλακες να εξουδετερώνουν αποτελεσματικά τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν.

Πανομοιότυπο σκηνικό στο δεύτερο μέρος με τις δύο ομάδες να δημιουργούν φάσεις. Πιο γρήγορος ρυθμός με περισσότερη ενέργεια από τους ποδοσφαιριστές. Το παιχνίδι με την πάροδο του χρόνου άνοιξε με αποτέλεσμα οι μεσοεπιθετικοί να βρίσκουν ελεύθερους χώρους. Η αγωνία κράτησε μέχρι το τελευταίο λεπτό, ωστόσο παρά τις ευκαιρίες δεν σημειώθηκε γκολ με την Αγία Νάπα και τον Εθνικό να συμβιβάζονται στο 0-0.

MVP: Η Αγία Νάπα δημιούργησε φάσεις ωστόσο χωρίς τη συνδρομή του τερματοφύλακά της δύσκολα θα απέφευγε την ήττα. Ο Γρηγόρης Αθανασίου σε ακόμα έναν αγώνα πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση.
UP: Η Αγία Νάπα κατάφερε να πάρει έναν βαθμό και το σημαντικότερο παρουσίασε αρκετά καλό πρόσωπο ενόψει και της δύσκολης συνέχειας.
DOWN: Ο Εθνικός θα μπορούσε να επικρατήσει. Δεν το κατάφερε και η ισοπαλία δεν αφήνει κανένα ικανοποιημένο στο Δασάκι καθώς με νίκη θα σκαρφάλωνε μια θέση πιο πάνω.
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο και για τη λευκή ισοπαλία το χεράκι τους έβαλαν οι δύο τερματοφύλακες.

Διαιτητές: Μάριος Τσαγγάρης (Αριστείδης Χρίστου-Ανδρέας Ανδρέου) Θ. Μούσκος.
Kίτρινες: Φούσκο, Θεοδώρου, Φίλγκειτ / Ίμπσον, Χάτζιαρος, Χριστοφή, Ατάντα.
Οι συνθέσεις
ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Αθανασίου, Φίλγκεϊτ, Αντωνίου, Ψιάνος, Κολοκούδιας (89’ Ρομούλο), Χάμπερ, Μάρτσεφ, Μαρκόφσκι (76’ Ρόχας), Φούσκο, Παναγιότοφ, Θεοδώρου (76’ Αρέστη).
ΕΘΝΙΚΟΣ: Κουντούλ, Έβερτον (70’ Χριστοφή), Πιντσέλι, Ταλ, Ίμπσον (46’ Χατζηβασίλης), Βάλντο, Ζουνίνιο, Χάτζιαρος, Ατάντα, Αμεσάν (61’ Πίντο), Στόλερ.

Πηγή: balla.com.cy

Αναλυτικά για την 12η αγωνιστική του κυπριακού πρωταθλήματος έχουμε:
Παρασκευή
Ανόρθωση – ΑΠΟΕΛ 0-1 (82’ Τζεμπούρ)
Σάββατο
Ομόνοια – Οθέλλος 1-0 (90’+5 Ποτέ)
ΑΕΚ – Απόλλων Λεμεσού 3-1 (9΄Καταλά, 33΄Χόρχε, 65΄Εγγλέζου / 75΄ Ζοάο Πάολο)
Α.Ε Λεμεσού – Νέα Σαλαμίνα 1-1 (64΄Γκουντιλεγιέ / 35΄Οκεούχιε)
Κυριακή
Ερμής Αραδίππου – Δόξα Κατωκοπιάς 2-1 (31′ Οζίλο, 90’+10 Αζεβέντο / 69΄Φερνάντες)
Δευτέρα
Αγία Νάπα- Εθνικός Άχνας 0-0

Η βαθμολογία
1. ΑΠΟΕΛ 30
2. Απόλλων 25
3. Ερμής 23
4. ΑΕΚ 21
5. Ομόνοια 19
6. ΑΕΛ 17
7. Ανόρθωση 16
8. Νέα Σαλαμίνα 13
9. Εθνικός 13
10. Οθέλλος 8
11. Αγιά Νάπα 8
12. Δόξα 6

Σχετικά άρθρα