Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Πιστοί μπουγέλωσαν τον Μητροπολίτη Δωρόθεο στην Τήνο -video
Πιστοί μπουγέλωσαν τον Μητροπολίτη Δωρόθεο στην Τήνο -video thumbnail

Πιστοί μπουγέλωσαν τον Μητροπολίτη Δωρόθεο στην Τήνο -video

Έντονες αποδοκιμασίες κατά του Μητροπολίτη Σύρου και Νήσων κ. Δωροθέου Β' σημειώθηκαν την Κυριακή στην Τήνο, κατά τη διάρκεια της παντηνιακής κινητοποίησης στο προαύλιο του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Τήνου για την αλλαγή καθεστώτος στη λειτουργία του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου.


Εκατοντάδες κάτοικοι του νησιοί αποδοκίμασαν έντονα τον Μητροπολίτη και τον αρχιερατικό επίτροπο του νησιού, τους οποίους θεωρούν κύριους υπαίτιους για τη μεταβολή του καθεστώτος λειτουργίας και δαιχείρισης του Ιδρύματος, το οποίο με τροπολογία πέρασε υπό τον έλεγχο της εκκλησίας. Μάλιστα, κατά την έξοδό του, εκτός από αποδοκιμασίες, κάποιοι πολίτες πέταξαν νερό κατά του Μητροπολίτη.


Συγκεκριμένα, την Κυριακή, οπότε ήταν προγραμματισμένες οι εκλογές για την διοικούσα επιτροπή του ΠΙΙΕΤ, το αποτέλεσμα των οποίων είναι άκυρο, καθώς σ' αυτές συμμετείχαν μόλις 8 από τους 33 εκλέκτορες, μόλις ο Μητροπολίτης έκανε την εμφάνισή του το συγκεντρωμένο πλήθος ξέσπασε σε έντονες αποδοκιμασίες και συνθήματα, ενώ τον έβρεξαν και με μπουκάλια νερού.


Σημειώνεται ότι με τον νόμο 4301/7-10-2014 ουσιαστικά αλλάζει το νομικό καθεστώς του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου (Π.Ι.Ι.Ε.Τ.), ως Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου εποπτευόμενου αποκλειστικά από το Κράτος και τίθεται υπό την εποπτεία της Εκκλησίας.


Αξίζει να αναφερθεί ότι οι ιδιώτες που ίδρυσαν το ΠΙΙΕΤ πριν από περίπου 200 χρόνια το κληροδότησαν στο λαό της Τήνου και είχαν αποκλείσει από τη διοίκησή του τους ιερωμένους. Πλέον, με το νέο νόμο, όχι μόνο δεν αποκλείονται από τη διοίκηση οι ιερωμένοι, αλλά ο πρόεδρός του, ο εκάστοτε Μητροπολίτης, αποκτά δικαίωμα ψήφου και μάλιστα διπλής.


  


 Πηγή: xanemo.blogpost.gr/ cyclades24.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X