Τότε είχε και… Ντουρμάζ!

Ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει τα μάτια του ορθάνοιχτα απόψε για να μην πάθει ανυπολόγιστη ζημιά από την Μάλμε. Οι ερυθρόλευκοι ακόμη και με ισοπαλία στο ματς του «Γ. Καραϊσκάκης» εξασφαλίζουν τη συμμετοχή στη νοκ άουτ φάση του Europa League, ενώ με δική τους νίκη περιμένουν «δώρο» από την Ατλέτικο στο Τορίνο ώστε να αφήσουν την Γιουβέντους εκτός Champions League. 
 
H Μάλμε ασφαλώς και δεν είναι κάποιο μεγαθήριο, όπως δείχνουν και τα αποτελέσματά της στην Ευρώπη την τελευταία τετραετία, όταν αγωνίζεται μακριά από την πατρίδα της. Με τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και εννιά ήττες σε δεκατέσσερις αναμετρήσεις. 
 
Φέτος νίκησε στην κοντινή Λετονία την Βέντσπιλς με 1-0 για τα προκριματικά της διοργάνωσης, πέρσι είχε περάσει με το εντυπωσιακό 7-0 επί της αδύναμης Χιμπέρνιαν στην Σκωτία για τα προκριματικά του Europa League, ενώ η άλλη εκτός έδρας νίκη της, σαφώς πιο σημαντική και δύσκολη, ήταν τον Ιούλιο του 2011. Τότε, με τον νυν ερυθρόλευκο Τζίμι Ντουρμάζ στην ενδεκάδα της, είχε επικρατήσει με 1-0 στο Άιμπροξ της Ρέιντζερς και είχε προκριθεί στα play offs του Champions League. Από τους παίκτες του τωρινού ρόστερ της, είχαν αγωνιστεί στη Γλασκόβη ο Χάλστι και ο Μεχμέντι. 
 
Όπως θα διαπιστώσετε, η Μάλμε σπάνια αποφεύγει ήττες με μεγάλα σκορ όταν φιλοξενείται από ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, είτε πρόκειται για clubs από το υψηλότερο «ράφι» (Ατλέτικο, Γιουβέντους), είτε χαμηλότερης δυναμικότητας. Στις 14 αναμετρήσεις της έχει βάλει 16 γκολ (αλλά τα 7 σε ένα παιχνίδι) και έχει δεχτεί 31. Για τον Ολυμπιακό ίσως είναι αρκετό – και αποδειχτεί «χρυσό» – ένα απλό σκορ νίκης.
 
Τα εκτός έδρας αποτελέσματα της Μάλμε στην Ευρώπη την τελευταία τετραετία:
 
2011/12 (προκριματικά CH.L.): 
 
ΗΒ (Φερόε)-Μάλμε 1-1
Ρέιντζερς-Μάλμε 0-1
Ντινάμο Ζάφγκρεμπ-Μάλμε 4-1
 
2011/12 (όμιλος E.L.)
 
Άλκμααρ-Μάλμε 4-1
Μέταλιστ-Μάλμε 3-1
Αούστρια-Μάλμε 2-0
 
2013-14 (προκριματικά Ε.L)
 
Ντρόχεντα-Μάλμε 0-0
Χιμπέρνιαν-Μάλμε 0-7
Σουόνσι-Μάλμε 4-0
 
2014-15 (προκριματικά CH.L)
 
Βέντσπιλς-Μάλμε 0-1
Σπάρτα Πράγας-Μάλμε 4-2
Σάλτσμπουργκ-Μάλμε 2-1
 
2014-15 (όμιλος CH.L.)
 
Γιουβέντους-Μάλμε 2-0
Ατλέτικο-Μάλμε 5-0

Σχετικά άρθρα