Αυγά φούρνου με καπνιστό ζαμπόν !

<div class="short_text italic cf">
<p><span class="thirtyfive">Μ</span>ια ωραία ιδέα για ένα γεύμα γρήγορο και εξαιρετικά νόστιμο. </p>
</div>
<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>30 γρ. λιωμένο βούτυρο ή λάδι</li>
<li><span>4 αυγά</span></li>
<li>80 γρ. καπνιστό ζαμπόν, κομμένο σε κύβους</li>
<li>4 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος</li>
<li>αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 4</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 15΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Αλείφουμε με με λιωμένο βούτυρο ή λάδι 4 πυρίμαχα ατομικά μπολ, και αλατοπιπερώνουμε.</p>
<p> </p>
<p>Σπάμε προσεκτικά 1 αυγό σε κάθε μπολ, μοιράζουμε το καπνιστό ζαμπόν και  περιχύνουμε τα ασπράδια με 1 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος περιμετρικά σε κάθε μπολ. Τα ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, ή μέχρι να πήξουν τα αυγά, και τα σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.</p>
<p> </p>
<p><span class="bittersweet"><span class="simple_rhomb">Συνοδεύουμε με</span></span><span>Πράσινη σαλάτα και ψητό ψωμί.</span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα