Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Τσίπρας: Στις 29 Δεκεμβρίου θα τερματιστεί η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης
Τσίπρας: Στις 29 Δεκεμβρίου θα τερματιστεί η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης  thumbnail

Τσίπρας: Στις 29 Δεκεμβρίου θα τερματιστεί η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ προεξόφλησε ότι δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος


"Επιλογή πολιτικά απονομιμοποιημένη" και "συνάμα αδύνατη να δώσει την ευρεία συναίνεση που καλεί ο νομοθέτης" χαρακτήρισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας την επίσπευση της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας. Σε ομιλία του στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, λίγο μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η επίσπευση των διαδικασιών για εκλογή Προέδρου ανακοινώθηκε μια μέρα "μετά την παραδοχή από όλες τις πολιτικές πλευρές ότι υπάρχει πολιτικό αδιέξοδο".

 

Κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, η επίσπευση της εκλογής Προέδρου "ισοδυναμεί με επίσπευση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στη λαϊκή ετυμηγορία και αυτό είναι θετική εξέλιξη". 

"Επιτέλους σήμερα γνωρίζουμε την ημερομηνία σταθμό, την 29η Δεκεμβρίου που θα τερματιστεί η καταστροφική θητεία της κυβέρνησης του Μνημονίου", τόνισε ο κ. Τσίπρας ταυτίζοντας την ημερομηνία που έχει οριστεί να γίνει η τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας με την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά, προεξοφλώντας δηλαδή ότι δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος. 

"Έχουμε κάθε λόγο να ευχόμαστε με ουσία και περιεχόμενο ευτυχές το νέο έτος" συνέχισε ο κ. Τσίπρας και επιτέθηκε στην κυβέρνηση ότι εξ ανάγκης επέσπευσε τη διαδικασία εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας.

"Η επίσπευση των διαδικασιών κάνει αυτό που επι της ουσίας ζητά η αντιπολίτευση και η κυβέρνηση αντιδρά σθεναρά κατηγορώντας για πολιτική αποσταθεροποίηση", υποστήριξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την άποψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η επιτάχυνση της εκλογής Προέδρου "έγινε εξ ανάγκης και όχι από πολιτική επιλογή γιατί η αντίδραση σε αυτή την πολιτική έχει λάβει καθολικό χαρακτήρα".

"Ο λαός επιβάλει σε αυτή την κυβέρνηση σε αναδίπλωση και φυγή προς τα εμπρός", πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας και χαρακτήρισε την "επίσπευση των εξελίξεων μια λαική και δημοκρατική νίκη".


Μάλιστα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε και το δίλημμα των εκλογών. 

"Στις εκλογές που έρχονται", είπε ο Αλέξης Τσίπρας "θα αντιπαρατεθούν δύο μοντέλα: Από τη μια η πολιτική Σαμαρά και από την άλλη το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ που με συγκεκριμένα και σταθερά βήματα με σιγουριά και ασφάλεια από την πρώτη ημέρα της νέας διακυβέρνησης όπως αναλυτικά περιγράψαμε στο σχέδιο της ΔΕΘ".


 


Protothema.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X