Ο Γκλέιζερ πουλάει μετοχές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Πέρασαν 8 μήνες κι 11 ημέρες από την ημέρα του θανάτου του Μάλκολμ Γκλέιζερ στα 86 του χρόνια. Κι ο γιος του Έντουαρντ Γκλέιζερ εκδήλωσε την πρόθεση να διαθέσει 3.000.000 μετοχές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετοχές.

Από αυτές τις οποίες κληρονόμησε για το θάνατο του πατέρα του. Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια του αγώνα Σαουθάμπτον – Μαν. Γιουνάιτεντ.

Τα αίτια του θανάτου του Αμερικανού επιχειρηματία, ιδιοκτήτη και της ομάδας του NFL, της Τάμπα Μπέι, δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά. Η δυσάρεστη είδηση έγινε τότε επισήμως. γνωστή από τον σύλλογο της Φλόριντα, έπειτα από σχετική ανακοίνωση.

Ο Μάλκολμ Γκλέιζερ ανέλαβε τις τύχες της Μαν. Γιουνάιτεντ το 2005, αγοράζοντας το πλειοψηφικό πακέτο έναντι 850.000.000 ευρώ. Στο «Ολντ Τράφορντ» δεν έγινε ποτέ ιδιαίτερα αγαπητός. Και τούτο παρά το γεγονός θριάμβων επί των ημερών του. Οι «κόκκινοι διάβολοι» κατέκτησαν πέντε πρωταθλήματα (2007, 2008, 2009, 2011, 2013) και το Τσάμπιονς Λιγκ του 2008, ενώ ατύχησαν δύο τελικούς  του: Το 2009 και το 2011.

Οι διαδοχικές μειώσεις στον προϋπολογισμό των «κόκκινων διαβόλων», οι αυξήσεις στα εισιτήρια, οι μεταγραφές και πολλά , πάντα προκαλούσαν αντιδράσεις στις τάξεις των φίλων της Μαν. Γιουνάιτεντ που ποτέ δεν τον αποδέχτηκαν ως έναν «δικό» τους άνθρωπο.

Ο θάνατος του Μάλκολμ Γκλέιζερ αναμενόταν να επιφέρει κάποιες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της αγγλικής ομάδας. Η οικογένεια του κατέχει το 90% των μετοχών. Οι πέντε γιοι και η κόρη του είχαν ανακοινώσει πως θα συνεχίσουν ως ιδιοκτήτες του βρετανικού συλλόγου αλλά…

Ο Έντουαρντ Γκλέιζερ προχωρά στην πώληση 3.000.000 ευρώ. Οι προς πώληση μετοχές ουδόλως αλλάζουν το πλειοψηφικό πακέτο της οικογένειας. Θεωρούνται όμως, ως αφετηρία αλλαγών.

Οι εκτιμήσεις για το ποσό το οποίο θα πάρει ο Έντουαρντ Γκλέιζερ διίστανται. Ο Άγγλος δημοσιογράφος David Conn νομίζει ότι θα μπορούσε να φθάσει τα 35.000.000 ευρώ. Άλλες προβλέψεις αναφέρουντα 25.000.000 ευρώ θεωρώντας πως η Μαν. Γιουνάιτεντ είναι αγωνιστικά υπό …ανοικοδόμηση!  Σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν πρόκειται εκ της πώλησης να υπάρξει οποιοδήποτε οικονομικό όφελος για τ5ην αγγλική ομάδα…

Σχετικά άρθρα