Μουρίνιο: «Ευκαιρίες και στα ταλέντα!»

Θέμα έγινε στην Αγγλία η απόφαση του Ζοσέ Μουρίνιο να δώσει την ευκαιρία σε έναν 18άχρονο παίκτη να κάνει το ντεμπούτο του με την Τσέλσι στο Τσάμπιονς Λιγκ στον αγώνα με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας και ο Πορτογάλος τεχνικός αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου για την «αξία» της λειτουργίας των ακαδημιών σ’ έναν σύλλογο. Φυσικά και στους «μπλε» του Λονδίνου… Αυτός που αναμένεται να… ριχτεί στα «βαθιά» από τον Ζοσέ Μουρίνιο είναι ο Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ, ο οποίος βρίσκεται στις ακαδημίες των «μπλε» από τα οκτώ του χρόνια! Βλέπετε, ο Πορτογάλος προπονητής θα αφήσει εκτός παίκτες όπως οι Τζον Τέρι, Εντέν Αζάρ και Γουίλιαν για να ξεκουραστούν ενόψει της συνέχειας της Πρέμιερ Λιγκ!

Έτσι, ο Ζοσέ Μουρίνιο μιλώντας για τον 18άχρονος παίκτη αλλά και γενικότερα την συνεισφορά που πρέπει να έχουν οι ακαδημίες στην πρώτη ομάδα, ανέφερε: «Εάν τα παιδιά δεν δουλέψουν αρκετά ή εάν δεν είναι αρκετά καλά στο γήπεδο, με αποτέλεσμα μετά από έναν χρόνο να μην έχει κανένα από αυτά στην πρώτη ομάδα, υπάρχει πρόβλημα. Εάν δεν βγάλουμε παίκτες από τις ακαδημίες, καλύτερα να τις κλείσουμε. Καλύτερα να ξοδέψουμε σε μεταγραφές τα λεφτά που θα δίναμε σε αυτές.
Πρέπει να αποδείξουμε ότι δουλεύουν καλά και έχουν λόγο ύπαρξης. Αυτό γίνεται με σταθερό προπονητή στην πρώτη ομάδα, κάτι που σε αυτόν τον σύλλογο δεν έχει γίνει τα τελευταία δέκα χρόνια. Φανταστείτε να υπήρχε άλλος προπονητής με διαφορετικές ιδέες την επόμενη εβδομάδα. Κάποιο ταλέντο, ένα ταλέντο που μπορεί να φτάσει κάπου, ξαφνικά μπορεί να χαθεί και πρέπει να αρχίσεις και πάλι από την αρχή.
Τώρα προσπαθώ στον Ρούμπεν και σε κάθε Ρούμπεν να ενσωματώσει τις ιδέες μου στον τρόπο παιχνιδιού του. Το να βρίσκεται εδώ από τα οκτώ του και τώρα να έχει την ευκαιρία να παίξει στην πρώτη ομάδα, είναι όνειρο κάθε παιδιού. Είναι 18, Άγγλος εντελώς made in Τσέλσι. Μια θετική του εμφάνιση θα είναι ενθαρρυντική.
Στόχος των παιδιών πρέπει να είναι η δουλειά και όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή το ταλέντο τους θα βγει στην επιφάνεια. Αυτό είναι το μήνυμα».

Σχετικά άρθρα