Θύρα 13: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού στάθηκε στο ύψος του»

Ανακοίνωση με αφορμή όσα συνέβησαν την περασμένη Κυριακή στο γήπεδο της Τρίπολης εξέδωσε η Θύρα 13 τονίζοντας ότι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού διέψευσαν τις Κασσάνδρες και στάθηκαν στο ύψος τους, επιδεικνύοντας υποδειγματική συμπεριφορά. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Θύρας 13 αναφέρει τα εξής:

«Η ομάδα μας μπορεί να μην κατάφερε να πάρει τους 3 βαθμούς της νίκης στο παιχνίδι με το παράρτημα της Τρίπολης, η Θύρα 13 όμως, κέρδισε κατά κράτος! Διαψεύδοντας όλες τις Κασσάνδρες, ο κόσμος του Παναθηναϊκού στάθηκε στο ύψος του, επιδεικνύοντας υποδειγματική συμπεριφορά. Οι παλινωδίες της διοίκησης του Αστέρα δεν στάθηκαν ικανές να εμποδίσουν τη Θύρα 13 να σταθεί στο πλευρό του ποδοσφαιρικού τμήματος, και το κυριότερο, χωρίς κανένα παρατράγουδο! 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: μετά την κωλοτούμπα στο θέμα των εισιτηρίων, η δίψα μας να βρεθούμε στο πέταλο του Θ. Κολοκοτρώνης, έγινε ακόμα μεγαλύτερη, πόσο μάλλον βλέποντας τη διαφορετική αντιμετώπιση που είχαν οπαδοί άλλων ομάδων στο ίδιο θέμα. Κυριακή μεσημέρι, λοιπόν, 200 περίπου άτομα εισήλθαν στο γήπεδο, ΧΩΡΙΣ να προκαλέσουν καμία ζημιά στον περιβάλλοντα χώρο, ΧΩΡΙΣ να παραβιάσουν καμία πόρτα. Αυτό, φαίνεται, πείραξε τους υπευθύνους του Αστέρα, των οποίων το μοναδικό μέλημα ήταν να εξοργίσουν τον κόσμο και να τον ωθήσουν να προβεί σε πράξεις, με απώτερο σκοπό την τιμωρία του Παναθηναϊκού. 

Φευ…. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού, κύριοι, στέκεται ασπίδα στην ομάδα και ξέρει να την προστατεύει από κακοτοπιές. Μετά από συζητήσεις με τους διοικούντες την ομάδα μας, και παρά τις παροτρύνσεις των Μπάκου-Καϋμενάκη προς την αστυνομία να προβεί σε βίαιη επέμβαση στη θύρα μας, κίνηση που σίγουρα θα δυναμίτιζε το κλίμα, αποφασίσαμε να διευκολύνουμε την κατάσταση, να βγούμε από το γήπεδο ώστε να πραγματοποιηθεί ο έλεγχος της κερκίδας, και μαζί με τα υπόλοιπα αδέρφια μας που είχαν προσεγγίσει το γήπεδο, να περιμένουμε το αυτονόητο. 

Εξάλλου, την πρώτη νίκη την είχαμε ήδη πετύχει, και δεν υπήρχε περίπτωση να προβάλλει κανείς αστεία επιχειρήματα περί τιμωρίας της ομάδας για λόγους δήθεν τρομοκρατίας και παραβατικής συμπεριφοράς. Δεν μας πτοούσε τίποτα, ούτε η αναμονή ωρών, ούτε η βροχή, ούτε η λάσπη, ΤΙΠΟΤΑ. Η αρρώστια μας για το τριφύλλι και η λαχτάρα μας να φωνάξουμε για την ομάδα μας, μάς έφερε εκεί για να παλέψουμε μαζί της κόντρα στο βούρκο του συστήματος. Η υπομονή και η επιμονή μας εν τέλει ανταμείφθηκαν, και πάνω από 1200 οπαδοί μπήκαν στο γήπεδο, υποστηρίζοντας με πάθος το σκοπό της Θ.13, να είναι πάντα στο πλευρό του αυτοκράτορα της ψυχής μας! 

Εδώ οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο για την τεράστια ψυχραιμία που επέδειξε στη διάρκεια της ημέρας, καθώς επίσης και τους υπευθύνους της ΠΑΕ, που ήταν συνέχεια μαζί μας, συμβάλλοντας και αυτοί καθοριστικά στο να πετύχουμε τα αυτονόητα. Όλοι μαζί, ομάδα και κόσμος, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.

ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΤΟ! 

Υ.Γ.1 Από τον καναπέ δεν διεκδικείς τίποτα…. Η κυριακάτικη μας παρουσία ελπίζουμε να γίνει μάθημα και στους επόμενους “Μποροθρύνους”.

Υ.Γ.2 Δεν μας δώσατε εισιτήρια και γεμίσαμε το πέταλο. Φανταστείτε να μας δίνατε κιόλας… 

Υ.Γ.3 Του χρόνου, προτείνουμε στον “Μποροθρύνο” να διεξάγει το παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών. Ίσως τότε, να αποφύγει την παρουσία των οπαδών του Παναθηναϊκού. Ίσως και όχι…. Και κάτι ακόμη, εμείς πήραμε θέση στην κερκίδα που μας αναλογούσε, χωρίς να εκτοπίσουμε τους φιλάθλους του Αστέρα, κατόχους διαρκείας και μη, από τις θέσεις τους. Αντίθετα, το 2009, οι οπαδοί μιας άλλης ομάδας, με τη διοίκηση της οποίας διατηρείτε στενές σχέσεις, δε σεβάστηκαν τους δεσμούς φιλίας σας! 

Υ.Γ.4 Με τέτοιες φαεινές ιδέες, είναι λογικό που σε επέλεξαν ως πρόεδρο ενός τόσο “επιτυχημένου” συνεταιρισμού….. 

Υ.Γ.5 ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΟΠΑΔΩΝ».

Σχετικά άρθρα