Ομάρ: «Μπορούμε απέναντι σε όλους»

Με δηλώσεις του μετά τον αγώνα με την Μάλμε, ο Ομάρ Ελαμπντελαουί αναφέρθηκε στην πορεία του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, στη δύναμη της έδρας και στα λάθη μακριά από αυτή, ενώ τόνισε ότι η προσπάθεια της ομάδας του επικεντρώνεται στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και στη διάκριση στο Γιουρόπα Λιγκ. 
 
Οι δηλώσεις του Νορβηγού αμυντικού:
 
Το ταξίδι σας στο Τσάμπιονς Λιγκ σταματάει. Νικήσατε την Μάλμε, αλλά το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα δεν σας επέτρεψε να περάσετε. Νιώθετε κάποια απογοήτευση;
 
«Ναι υπάρχει, ειδικά από τη στιγμή που σκεφτόμαστε ξανά τον αγώνα στο Μάλμε που δεν είχε πάει καλά. Όλα εξαρτιόνταν από εμάς, ήταν στα… χέρια μας. Διότι εντός έδρας κάναμε το καλύτερο, νικήσαμε και τα τρία ματς. Θα έπρεπε να είχαμε κάνει κάτι καλύτερο στο ματς στη Σουηδία, αλλά»…
 
Δεν ήταν, όμως, μονάχα δική σας ευθύνη το αρνητικό εκείνο αποτέλεσμα…
 
«Βέβαια, αυτό ισχύει. Και σήμερα υπάρχει μια στεναχώρια γιατί η Ατλέτικο δεν νίκησε το ματς στην Ιταλία, όπως περιμέναμε και ευχόμαστε. Εμείς από την πλευρά μας κάναμε τη δουλειά μας. Δυστυχώς δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω, κάτι διαφορετικό».
 
Εάν είχατε καταφέρει κάτι καλύτερο στην Ιταλία, στο ματς με τη Γιουβέντους; Εάν είχατε βάλει και τρίτο γκολ;
 
«Αυτό είναι κάτι διαφορετικό. Ναι μεν στο ποδόσφαιρο μπορείς να πας πίσω και να πεις, εάν έκανα αυτό, εάν έκανε εκείνο ή  το άλλο. Οπότε πρέπει να συμβιβαστούμε με ότι ισχύει πλέον. Κι αυτό είναι ότι θα αγωνιστούμε από εδώ και πέρα στο Γιουρόπα Λιγκ».
 
Πώς είδες τον Ολυμπιακό τη φετινή σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ;
 
«Η ομάδα ήταν πάρα πολύ δυνατή στην έδρα της. Γενικά εάν δείτε όλες τις αναμετρήσεις σταθήκαμε συνολικά καλά, με εξαίρεση το ματς στη Μαδρίτη όπου δεν ήμασταν καλοί. Είμαστε καλή ομάδα και τα αποδείξαμε απέναντι σε ορισμένες δυνατές ομάδες».
 
Σε ό,τι αφορά το Γιουρόπα Λιγκ, μια διοργάνωση διαφορετική σε όλα τα επίπεδα, μπορεί ο Ολυμπιακός να πετύχει κάτι καλό;
 
«Ναι και το δείξαμε απέναντι σε μεγάλες ομάδες, σε ισχυρούς αντιπάλους όπως η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Γιουβέντους . Έχουμε την ποιότητα για να πετύχουμε. Αλλά πλέον πρέπει να  συγκεντρωθούμε και να δούμε τι θα κάνουμε, αλλά και πως θα το κάνουμε καλά, όταν έρθει η ώρα για τα ματς αυτής της διοργάνωσης».
 
Είστε στο -4 από τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα. Το αποτέλεσμα κόντρα στην Μάλμε θα σας δώσει ψυχολογία για τη συνέχεια;
 
«Είναι ένα αποτέλεσμα που θα τονώσει την αυτοπεποίθηση της ομάδας. Εμείς πρέπει να επικεντρωθούμε στο πρωτάθλημα. Είμαστε λίγο πίσω, αλλά γνωρίζουμε ότι είμαστε αρκετά καλοί για να κατέχουμε την πρώτη θέση στη βαθμολογία. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, να είμαστε συγκεντρωμένοι, ούτως ώστε να αλλάξουμε την κατάσταση γρήγορα και να βρεθούμε στην κορυφή».

Σχετικά άρθρα