Αρχική / Ψυχολογία / Οικογένεια / "Μαμά να κοιμηθώ στο σπίτι του φίλου μου;" Τι να προσέχεις
"Μαμά να κοιμηθώ στο σπίτι του φίλου μου;" Τι να προσέχεις thumbnail

"Μαμά να κοιμηθώ στο σπίτι του φίλου μου;" Τι να προσέχεις

Κάντε τη διανυκτέρευση μακριά από το κρεβάτι του… παιχνιδάκι


 

 Κάθε παιδί θα χρειαστεί να κοιμηθεί κάποια στιγμή σε κάποιο άλλο σπίτι, π.χ στο σπίτι των παππούδων, σε κάποιο φίλο/η. Με τις κατάλληλες συμβουλές και τη σωστή προετοιμασία θα γίνει πιο εύκολο να προσαρμοστεί σε ξένο περιβάλλον

Θα έχετε σίγουρα το κεφάλι σας ήσυχο, αν:

1. Σιγουρευτείτε ότι είναι έτοιμο. Μπορείτε να κρίνετε καλύτερα από τον καθένα, αν μπορεί να διανυκτερεύσει σε άλλο σπίτι. Κάποια παιδιά είναι πανέτοιμα γύρω στα 7 με 8, ενώ για κάποια άλλα μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε μέχρι την εφηβεία. Αν φοβούνται να κοιμηθούν μόνα τους ή βρέχουν ακόμα το κρεβάτι τους, τότε καλύτερα να μην τα βάλετε σε αυτήν τη διαδικασία.

2. Συνεννοηθείτε με τους άλλους γονείς. Πριν αφήσετε το παιδάκι σας σε άλλο σπίτι, φροντίστε να επικοινωνήσετε με τους οικοδεσπότες για να τους ενημερώσετε και να ενημερωθείτε, να κανονίσετε από κοινού τις λεπτομέρειες και να ανταλλάξετε τηλέφωνα. Στην περίπτωση που έχει κάποια αλλεργία ή παίρνει φάρμακα, φροντίστε ώστε να πάρει μαζί του ό,τι χρειάζεται, ακόμα και κάποιο φαγητό που θα έχετε μαγειρέψει εσείς.

3. Διαλέξετε μαζί τί θα βάλει στη βαλίτσα του. Ξεκινήστε από τα απολύτως απαραίτητα και μη ξεχάσετε να το ρωτήσετε αν θέλει να πάρει κάποιο αγαπημένο παιχνίδι ή οτιδήποτε άλλο μαζί του, για να μην έχετε κλάματα και γκρίνιες αργότερα.

4. Θέσετε κανόνες από νωρίς. Επιμείνετε ιδιαιτέρως στους καλούς τρόπους και στο σεβασμό που θα πρέπει να δείξει στους ανθρώπους που θα το φιλοξενήσουν, τονίζοντας τις συνέπειες που θα έχει η κακή του συμπεριφορά. Για την ασφάλειά του, σιγουρευτείτε ότι γνωρίζει τον αριθμό του κινητού σας και ότι μπορεί να σας καλέσει οποιαδήποτε στιγμή. 

Πολύτιμες συμβουλές από τη Nestle και το www.mamamia.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X