Στα… ουράνια η Ρίβερ Πλέιτ (videos&pics)

Κάηκε… το Μπουένος Άιρες από τους πανηγυρισμούς των φίλων της Ριβέρ Πλέιτ για την κατάκτηση του Κόπα Σουνταμερικάνα, μετά το 2-0 στο «Μονουμεντάλ», στη ρεβάνς του 1-1 στην Κολομβία, στο πλαίσιο των τελικών της διοργάνωσης!

Η Ρίβερ Πλέιτ κατάκτησε τον πρώτο τίτλο της στη διοργάνωση, που ξεκίνησε το 2002 και μονοπωλείται από τις ομάδες της Αργεντινής, αφού σε σύνολο 13 τελικών οι επτά τίτλοι κατέληξαν σε συλλόγους της χώρας. Η Ρίβερ Πλέιτ πήρε το πρώτο διεθνή τίτλο μετά από 17 ολόκληρα χρόνια, όπως επίσης είναι και το πρώτο Κόπα Σουνταμερικάνα στην ιστορία της και έβδομο για την Αργεντινή (είναι… πρωταθλήτρια στις κατακτήσεις της συγκεκριμένης διοργάνωσης).

Δυο «στημένα» στο δεύτερο μέρος ήταν… αρκετά  για να πάρουν οι «μιλιονάριος» την κούπα και έτσι να επιστρέψουν στους διεθνείς τίτλους. Η Ρίβερ Πλέιτ έπαιξε ξανά πολύ οργανωμένα στην άμυνα, απέναντι σε μια ομάδα που πατούσε καλά στον αγωνιστικό χώρο, δημιούργησε κάποιες καλές φάσεις πριν ανοίξει το σκορ η γηπεδούχος, αλλά όποτε χρειάστηκε «μίλησε» ο τερματοφύλακας των «μιλιονάριος» Μπαροβέρο…    

Στο «Μονουμεντάλ» του Μπουένος Άιρες, παρουσία 60.000 οπαδών τους, η Ρίβερ Πλέιτ τελείωσαν τον αγώνα σε τέσσερα λεπτά, καθώς στο 55’ ο Γκαμπριέλ Μερκάδο άνοιξε το σκορ και στο 59’ ο Χέρμαν Πετσέλα διπλασίασε με ισάριθμες κεφαλιές, μετά από κόρνερ. Να αναφέρουμε πως στη συνέχεια η φιλοξενούμενη ήθελε δυο γκολ για να στείλει τον τελικό στην παράταση, καθώς δεν ίσχυε ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει σε κάποιο τέρμα…  

Οι συνθέσεις
ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΪΤ: Μπαροβέρο, Μερκάδο, Πεσέλα, Ραμίρο Φούνες Μόρι, Βανχιόνι, Πόνσιο (82′ Κρανεβίτερ), Κάρλος Σάντσες, Ρόχας, Πισκουλίτσι (90′ Ντριούσι), Μόρα, Τεόφιλο Γκουτιέρες (80′ Καβενάγκι).
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΝΑΣΙΟΝΑΛ: Αρμάνι, Μποκανέγκρα, Νάχερα (65′ Μουρίγιο), Αλέξις Ενρίκες, Χουάν Βαλένσια, Φαρίντ Ντίας (66′ Χουισάο), Μπερνάλ, Μεχία, Καρδόνα, Μπερίο (73′ Κάρδενας), Λουίς Κάρλος Ρουίς.

Οι νικητές του Κόπα Σουνταμερικάνα:
2002 Σαν Λορέντσο (Αργεντινή)
2003 Τσιενσάνο (Περού)
2004 Μπόκα Τζούνιορς (Αργεντινή)
2005 Μπόκα Τζούνιορς (Αργεντινή)
2006 Πατσούκα (Μεξικό)
2007 Αρσεναλ Σαραντί (Αργεντινή)
2008 Ιντερνασιονάλ (Βραζιλία)
2009 Λίγκα ντε Κίτο (Ισημερινός)
2010 Ιντεπεντιέντε (Αργεντινή)
2011 Ουνιβερσιδαδ ντε Τσίλε (Χιλή)
2012 Σάο Πάολο (Βραζιλία)
2013 Λανούς (Αργεντινή)
2014 Ρίβερ Πλέιτ (Αργεντινή)

\

Σχετικά άρθρα