Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / O ΕΝΦΙΑ παίρνει το "χαμόγελο" από το Χαμόγελο του Παιδιού
O ΕΝΦΙΑ παίρνει το "χαμόγελο" από το Χαμόγελο του Παιδιού thumbnail

O ΕΝΦΙΑ παίρνει το "χαμόγελο" από το Χαμόγελο του Παιδιού

Σοβαρότατο πλήγμα στη ρευστότητα του «Χαμόγελου του Παιδιού» προκαλεί ο υπέρογκος ΕΝΦΙΑ, ύψους 80.000 ευρώ, που παρακρατήθηκε από τον Οργανισμό για τις προστατευμένες δομές στις οποίες μεγαλώνουν τα παιδιά που έπρεπε να απομακρυνθούν από τη φυσική τους οικογένεια προκειμένου να ξεφύγουν από το «τέρας» της κακοποίησης.


Ως αποτέλεσμα, το «Χαμόγελο» στερείται ζωτικών κονδυλίων που προορίζονται αποκλειστικά για τη στήριξη των παιδιών τα οποία δεν στάθηκαν τυχερά στη ζωή τους και έχουν ανάγκη μιας δεύτερης «οικογένειας».


Παρότι έγινε από το υπουργείο Οικονομικών διορθωτική πράξη και η αρχική φορολογική απαίτηση για τον ΕΝΦΙΑ μειώθηκε στις 33.000 ευρώ, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες δεν επιτρέπουν να γίνει επιστροφή του υπόλοιπου ποσού και παραμένει άγνωστο αν ο συμψηφισμός στον οποίο θα προβεί τελικά η εφορία θα γίνει γρήγορα ώστε να καλυφθούν από τα χρήματα οι νέες υποχρεώσεις του «Χαμόγελου».


Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα από τον Ελεύθερο Τύπο: 


Enikos.gr 


 


Ο ΕΝΦΙΑ θέλει να "κλείσει" το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών  


Επίσης Η Εφορία ζητά από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) το ποσό των 250.000 ευρώ για την πληρωμή ΕΝΦΙΑ. Φρόντισε μάλιστα να «τραβήξει» από τον λογαριασμό του ΚΕΑΤ τις 197.000 ευρώ της κρατικής επιχορήγησης για τον Φόρο.

Το θέμα έφερε στην επικαιρότητα η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Σακοράφα.

Όπως αναφέρει η ίδια, η κρατική επιχορήγηση που έπρεπε να λάβει το 2014 ήταν 998.000 ευρώ. Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου είχε πάρει μόλις 250.000 ευρώ.

Εν όψει Χριστουγέννων εκταμιεύθηκαν μόλις 197.000 ευρώ. 

Τα χρήματα αυτά, όμως, δεν έφτασαν ποτέ στο ΚΕΑΤ, αφού υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών τα κατάσχεσαν για να τα συμψηφίσουν με τον ΕΝΦΙΑ. 

Λόγω κληροδοτημάτων, το ΚΕΑΤ διαθέτει πολλά ακίνητα με συνέπεια ο ΕΝΦΙΑ να φτάνει τα 250.000 ευρώ.

Η διοίκηση του ΚΕΑΤ ωστόσο, είχε προβεί σε διακανονισμό και είχε ήδη πληρώσει τις δύο πρώτες δόσεις.

H κ. Σακοράφα αναφέρει επίσης ότι εδώ και δύο χρόνια, το ΚΕΑΤ  λειτουργεί με μεγάλες ελλείψεις, αφήνοντας μεταξύ άλλων και τους εργαζόμενους απλήρωτους.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X