Αρχική / Υγεία / Πρόληψη / Εβδομάδα πρόληψης και δωρεάν εξέτασης ήπατος
Εβδομάδα πρόληψης και δωρεάν εξέτασης ήπατος thumbnail

Εβδομάδα πρόληψης και δωρεάν εξέτασης ήπατος

Εβδομάδα πρόληψης και δωρεάν εξέτασης ήπατος, με τη μέθοδο "Fibroscan", διοργανώνει ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος "Προμηθέας" σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης για τον HIV "Ath Checkpoint" από τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου έως το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου.

Καθημερινά, από τις 12:00 έως τις 18:00, εξειδικευμένος ιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών "Λαϊκό" θα παρέχει δωρεάν εξέταση με τη μέθοδο Fibroscan στον χώρο του Ath Checkpoint (Πιττάκη 4, Μοναστηράκι, Αθήνα).

Το Fibroscan είναι μία ανώδυνη μέθοδος για ποσοτική εκτίμηση της ελαστικότητας του ήπατος που συνδέεται με τον βαθμό της ηπατικής ίνωσης, χωρίς να είναι απαραίτητο ο εξεταζόμενος να ακολουθήσει την επεμβατική μέθοδο της βιοψίας.

Ασθενείς που πάσχουν από χρόνια πάθηση του ήπατος, όπως χρόνια ηπατίτιδα οποιασδήποτε αιτιολογίας (B, C, αυτοάνοσο), αλκοολική ηπατίτιδα, στεατοηπατίτιδα λόγω σακχαρώδους διαβήτη και άλλων αιτιών, φαρμακευτική ηπατίτιδα και αιμοχρωμάτωση, είναι πολύ σημαντικό να ελέγχονται για την πιθανότητα ανάπτυξης ίνωσης πριν αναπτυχθεί κίρρωση του ήπατος, ούτως ώστε να λαμβάνονται άμεσα και προληπτικά τα κατάλληλα θεραπευτικά μέτρα.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πρόληψης, αλλά και σε μόνιμη βάση, το Ath Checkpoint, εκτός από την εξέταση για HIV, παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν εξέτασης για ηπατίτιδες B και C, με τη μέθοδο του γρήγορου τεστ (rapid test), σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ασθενών Ήπατος Ελλάδος "Προμηθέα".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ www.real.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X