Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Σκάνδαλο ντόπινγκ στον ελληνικό στίβο: 12 αθλητές στο στόχαστρο
Σκάνδαλο ντόπινγκ στον ελληνικό στίβο: 12 αθλητές στο στόχαστρο thumbnail

Σκάνδαλο ντόπινγκ στον ελληνικό στίβο: 12 αθλητές στο στόχαστρο

Το τηλεοπτικό δίκτυο «WRD» της Γερμανίας, το οποίο πριν μία εβδομάδα είχε αποκαλύψει ότι στην Ρωσία υπάρχει ένα μεγάλο σκάνδαλο ντόπινγκ με την Ολυμπιακή ομάδα, με νέο ρεπορτάζ του εμπλέκει και την Ελλάδα σε αντίστοιχες υποθέσεις.


Πιο συγκεκριμένα, το γερμανικό κανάλι πρόβαλε ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν 225 «ύποπτα» δείγματα με μη φυσιολογικές ενδείξεις και τα 12 από αυτά είναι Ελλήνων αθλητών. Η περίοδος ελέγχου είναι από το 2006 μέχρι και το 2008 και σύμφωνα με το ρεπορτάζ η ΙAAF συγκάλυψε το μεγάλο σκάνδαλο. Στη λίστα εμπλέκονται 225 αθλητές από 39 χώρες, με τα πρωτεία να έχουν η Ρωσία (58) και η Κένυα (25), και σύμφωνα με το χάρτη που παρουσίασε η «Telegraph Sport» 12 περιπτώσεις αφορούν την Ελλάδα. Ονόματα αθλητών κι αθλητριών δεν έχουν αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής.Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου, από την πλευρά της, ισχυρίζεται πως το «βιολογικό διαβατήριο» των αθλητών, δηλαδή η μέθοδος με την οποία παρατηρείται η συνέπεια ή η ασυνέπεια στις τιμές των αιματολογικών εξετάσεων κάθε αθλητή, άρχισε να λειτουργεί το 2009 και από εκεί και πέρα υπάρχουν αποδείξεις για κάθε αθλητή.


Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντι-ντόπινγκ, Σερ Κρεγκ Ρίντι, σε δηλώσεις του τόνισε για το θέμα «Οι ισχυρισμοί που έχουν τεθεί από το γερμανικό δίκτυο απαιτούν στενό έλεγχο για να καθοριστεί ποιες ενέργειες απαιτούνται να γίνουν από εμάς για την επιβεβαίωση ή την αναζήτηση περισσότερων στοιχείων για τυχόν παραβάσεις των κανόνων αντι-ντόπινγκ».
Πηγή: www.iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X