Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Πρόκληση! Χάρτης της Βουλγαρίας παρουσιάζει τη βόρεια Ελλάδα…
Πρόκληση! Χάρτης της Βουλγαρίας παρουσιάζει τη βόρεια Ελλάδα... thumbnail

Πρόκληση! Χάρτης της Βουλγαρίας παρουσιάζει τη βόρεια Ελλάδα…

Να μιλάει Βουλγαρικά


Την πεποίθηση πως ένα μεγάλο κομμάτι της Βορείου Ελλάδας μιλάει βουλγαρικά εκφράζει το Ινστιτούτο Βουλγαρικής Γλώσσας της Σόφιας, το οποίο παρουσίασε και σχετικό χάρτη.


Με βάση μελέτη που παρουσίασαν ερευνητές του Ινστιτούτου την περασμένη εβδομάδα, αναφορικά με διαλέκτους της βουλγαρικής γλώσσας αναφέρεται ότι η γλώσσα ομιλείται σε περιοχές και εκτός συνόρων που κάποτε ήταν βουλγαρικά εδάφη, όπως τμήματα του Αιγαίου, η Μακεδονία (εννοώντας τα Σκόπια) και περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.


Σημειωτέον ότι ο χάρτης αυτός έχει χρηματοδοτηθεί και υλοποιηθεί στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» με τον τίτλο «Ολοκλήρωση των νέων πρακτικών και γνώσεων για την εκπαίδευση στην υπολογιστική γλωσσολογία».


Το Ινστιτούτο Βουλγαρικής Γλώσσας, μάλιστα, φθάνει στο συμπέρασμα πως και η γλώσσα που ομιλείται σήμερα στα Σκόπια είναι βουλγαρική.

Πηγή: axortagos.gr 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X