Φτιάχνουμε Παραδοσιακό μπακλαβά

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 6-8 άτομα</em><br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για το σιρόπι</span><br />4 φλιτζάνια ζάχαρη<br />2 φλιτζάνια νερό<br />1 κουταλιά χυμό λεμονιού<br />1 κουταλιά του γλυκού βανίλια εσάνς<br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για το μπακλαβά</span><br />1 κιλό φύλλο κρούστας εμπορίου<br />1 κιλό καρύδι κοπανισμένο<br />1 κουταλιά της σούπας κανέλα<br />1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο κοπανισμένο<br />½ φλιτζάνι ζάχαρη<br />½ μπουκάλι ελαιόλαδο περίπου<br />λίγο ξύσμα πορτοκαλιού<br />μερικά γαρύφαλλα ολόκληρα</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Ανακατεύουμε τα καρύδια, την κανέλα, το κοπανισμένο γαρύφαλλο, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού.<br />Σε ανά μέτριο ταψί,στρώνουμε ανά δύο τα φύλλα και ανάμεσα ρίχνουμε το μείγμα.<br /> <br />Στη συνέχεια,κόβουμε σε ρόμβους και καρφώνουμε τα ολόκληρα γαρύφαλλα.<br /> Ζεματάμε το λάδι και το ρίχνουμε πάνω από το γλυκό.<br /><br />Βάζουμε το μπακλαβά να ψηθεί σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά.<br /> Όταν κρυώσει,περιχύνουμε με το σιρόπι.<br /><br />Για να φτιάξουμε το σιρόπι βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα 2 φλιτζάνια νερό, 4 φλιτζάνια ζάχαρη 1 κουταλιά χυμό λεμονιού και λίγη βανίλια.<br /> Βράζουμε τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί ένα μέτριο σιρόπι και περιχύνουμε το μπακλαβά.<br /><br />Η συνταγή αναφέρεται για έτοιμο φύλλο κρούστας εμπορίου, παρόλα αυτά μπορείτε να παρασκευάσετε σπιτική <a href="http://www.sidagi.gr/section/zumes/content/zumi-gia-fullo-kroustas" target="_blank"><strong>ζύμη για φύλλο κρούστας.</strong></a></p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα