Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / H πρόβλεψη που σοκάρει: Το 2050 θα κάνουμε διαφορετικά… σεξ!
H πρόβλεψη που σοκάρει: Το 2050 θα κάνουμε διαφορετικά... σεξ! thumbnail

H πρόβλεψη που σοκάρει: Το 2050 θα κάνουμε διαφορετικά… σεξ!

Ένας από τους πρωτεργάτες στο πεδίο της αντισύλληψης έχει προβλέψει ότι η ίδια του η ανακάλυψη, το αντισυλληπτικό δισκίο, θα είναι περιττό μέχρι το 2050, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι θα έχουν επιλέξει τη στείρωση, προκειμένου να προχωρούν στη σεξουαλική πράξη αποκλειστικά και μόνο για την ευχαρίστηση.


Το άρθρο επιμελήθηκε ο Κ. Κωνσταντινίδης, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.gr


Ο καθηγητής Carl Djerassi δήλωσε λοιπόν σε συνέντευξή του ότι ο αυξανόμενος αριθμός νεογνών που γεννιούνται με τη βοήθεια της εξωσωματικής γονιμοποίησης στον δυτικό κόσμο θα οδηγήσει τελικά τους άνδρες και τις γυναίκες στην κατάψυξη των ωαρίων και των σπερματοζωαρίων τους σε νεαρή ηλικία. Ο καθηγητής συμπλήρωσε πως αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα πολλά άτομα να επιλέξουν τη στείρωση, έτσι ώστε ο οικογενειακός προγραμματισμός να είναι πιο εύκολος. Σε κάθε περίπτωση υποστηρίζει ότι η σεξουαλική πράξη δεν θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την τεκνοποίηση. Προβλέπει, μάλιστα, ότι μέσα στις επόμενες δεκαετίες ολοένα και περισσότερες εξωσωματικές γονιμοποιήσεις θα διεξάγονται σε γόνιμες γυναίκες, ενώ σήμερα οι μέθοδοι της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής απευθύνονται στα πέντε εκατομμύρια γυναικών που δυσκολεύονται να συλλάβουν.

Παράλληλα, ο εξέχων αυτός επιστήμονας, συγγραφέας και επίτιμος καθηγητής Χημείας στο πανεπιστήμιο του Stanford υποστηρίζει ότι μέχρι το 2050 οι γυναίκες από τα 20 μόλις τους χρόνια θα επιλέγουν την εξωσωματική γονιμοποίηση, έτσι ώστε να μπορούν να καθυστερήσουν την τεκνοποίηση, χωρίς να ανησυχούν για το βιολογικό τους ρολόι. Με τον τρόπο αυτόν τα ζευγάρια θα μπορέσουν να διαχωρίσουν εξ ολοκλήρου τη σεξουαλική πράξη από την αναπαραγωγική διαδικασία. 

Η αλλαγή αυτή, σύμφωνα με μια προηγούμενη συνέντευξη του καθηγητή, θα σημάνει επίσης τον τερματισμό των μη προγραμματισμένων κυήσεων. Παράλληλα, η διακοπή κύησης δεν θα υπάρχει πλέον από τη στιγμή που κάθε σύλληψη θα είναι επιθυμητή. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για τη σταθερότητα της δομής της οικογένειας, από τη στιγμή που ένα επιθυμητό παιδί είναι ένα παιδί που θα γεννηθεί σε ένα περιβάλλον αγάπης που είναι έτοιμο να το δεχτεί. Με τον τρόπο αυτόν θα λειτουργήσει σταθεροποιητικά στη σχέση του ζευγαριού και θα ενισχύσει τον δεσμό των δυο συντρόφων.

Το 1951 ο καθηγητής Djerassi συντόνιζε την ερευνητική ομάδα που εργαζόταν για την ανάπτυξη της πρώτης συνθετικής προγεστερόνης, της στεροειδούς ορμόνης, δηλαδή, που εκκρίνεται από τον οργανισμό για τη διατήρηση της εγκυμοσύνης. Το τελικό προϊόν, η νορεθιστερόνη, χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία στο πρώτο αντισυλληπτικό δισκίο που κυκλοφόρησε γα πρώτη φορά το 1961 και το οποίο συνδέθηκε έντονα με την εξάπλωση του κινήματος της σεξουαλικής απελευθέρωσης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πρόσφατα, ο καθηγητής αποκάλυψε ότι, ενώ η επιστημονική γνώση για τη δημιουργία ενός ανδρικού αντισυλληπτικού δισκίου υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια, καμία φαρμακευτική εταιρεία δεν αναλάμβανε την παραγωγή του για οικονομικούς και κοινωνικοπολιτικούς λόγους. Τονίζει, μάλιστα, ότι οι άνδρες ανησυχούν ιδιαίτερα για τις παρενέργειες του δισκίου στην αναπαραγωγική τους υγεία, ενώ παράλληλα είναι ιδιαίτερα ακριβό και δύσκολο να αποδειχτεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια ενός ανδρικού αντισυλληπτικού δισκίου.


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X