Μέξας: «Έπαιξαν ο ένας για τον άλλον»

Ο ΚΑΟΔ πέτυχε σπουδαία νίκη επί του Απόλλωνα στη Δράμα. Ο Ρομπ Λο ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Δραμινούς που επικράτησαν με 82-76, αλλά στα τελευταία κρίσιμα λεπτά μέτρησε η εμπειρία του Μανώλη Παπαμακάριου. Ο προπονητής του ΚΑΟΔ Κώστας Μέξας τόνισε πως οι παίκτες του ο ένας για τον άλλον.

«Πέρα από το “πρέπει” σήμερα είχαμε να αντιμετωπίσουμε και μία πολύ καλή ομάδα, την καλύτερη ομάδα της Πάτρας από τότε που επέστρεψε στην Α1, με καλό ρυθμό, γεμάτη ομάδα, που κέρδισε εύκολα τον ΠΑΟΚ και έχασε στο τελευταίο δίλεπτο στο Ρέθυμνο. Ήταν δύσκολο να ετοιμαστούμε και αγωνιστικά και ψυχολογικά. Δώσαμε βάση στο κομμάτι της ψυχολογίας. Τα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό μας επηρέασαν περισσότερο από ότι θα έπρεπε και φάνηκε αυτό στην Ελευσίνα. Έπρεπε να επανέλθει η ομάδα στα δικά της δεδομένα εντός κι εκτός παρκέ και το κάναμε αυτό με την προπόνηση, με την δουλειά. Οι παίκτες ήταν σήμερα όλοι μαζί, έπαιξαν ο ένας για τον άλλον, ήταν συγκεντρωμένοι κι αποφασισμένοι, ακόμα κι όταν ο Απόλλωνας επέστρεψε στο παιχνίδι κι είχε σε κάποιο σημείο και τον έλεγχό του.Εμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε όπως τώρα.

Θέλουμε να βοηθήσουμε τον Τρότερ και τον Παπαμακάριο να προσαρμοστούν στα δεδομένα της ομάδας. Είναι έμπειροι παίκτες, αλλά οι προσθήκες σημαίνουν προσαρμογή και των παικτών στην ομάδα και της ομάδας στους παίκτες. Αυτή η εικόνα που είχαμε σήμερα, αυτή πρέπει να είναι από εδώ και πέρα. Με τα λάθη μας, αλλά και την ίδια διάθεση, συγκέντρωση και αποφασιστικότητα.Ο λόγος που ήρθε στην ομάδα ο Μανώλης (Παπαμακάριος), αλλά και ο Όμπι (Τρότερ) είναι η εμπειρία. Βρέθηκε η ευκαιρία να πάρουμε αυτά τα δύο παιδιά και το κάναμε. Τα νιάτα είναι ωραία, έχουν ενέργεια, αλλά χρειάζεται και η εμπειρία. Σήμερα ο κόσμος ήταν για μένα όπως πρέπει να είναι κάθε φορά. Στα δύσκολα ο κόσμος στάθηκε δίπλα στην ομάδα», είπε ο Κώστας Μέξας. 

Από την μεριά των παικτών μίλησε ο Μανώλης Παπαμακάριος λέγοντας πως: «Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα μου. Ήταν από τα πιο σημαντικά παιχνίδια που έχουμε παίξει, γιατί έμπαινε το “πρέπει” και σε ομάδες αυτού του επιπέδου, με ένα ρόστερ αποτελούμενο από παιδιά που δεν έχουν εμπειρία ήταν δύσκολο… Δουλέψαμε πολύ όλη τη βδομάδα και στο κομμάτι του μυαλού, γιατί είχαμε απέναντί μας μια εξαιρετική ομάδα όπως ο Απόλλωνας. Δείξαμε μαχητικότητα και ηρεμία. Η ομάδα της Πάτρας επέστρεψε δύο φορές στο παιχνίδι, αλλά είχαμε καθαρό μυαλό και πήραμε τις σωστές αποφάσεις. Δεν σταματάει εδώ η προσπάθειά μας. Τώρα θα ξεκουραστούμε και θα έχουμε την ευκαιρία να δουλέψουμε στην διακοπή και εγώ προσωπικά γιατί υπήρχε η αγωνιστική απραξία στην Ισπανία. Θα παρουσιαστούμε πιο δυνατοί στη συνέχεια.Το σουτ είναι θέμα ημέρας, το βασικό στοιχείο μας σαν ομάδα είναι η άμυνα και η συγκέντρωση που είχαμε στο πλάνο. Είχαμε απαντήσεις σε όλα τα αμυντικά πλάνα του κόουτς Βετούλα και αξίζουν συγχαρητήρια στο προπονητικό επιτελείο γι’ αυτό».

Για την συμφωνία του με τον ΚΑΟΔ είπε ότι: «Ήξερα ότι πρόκειται να αντιμετωπίσω ένα από τα πιο σοβαρά σωματεία σε οργανωτικό επίπεδο, φερέγγυο και αγωνιστικά πήρα πληροφορίες πολύ καλές και για την ομάδα και για τεχνικό τιμ. Δεν υπήρχε αμφιβολία πως θα ενταχθώ στην ομάδα. Όλα γίνονται μέσα από την ομάδα. Μαζί κερδίζουμε, μαζί χάνουμε. Δεν πρέπει να ενθουσιαζόμαστε, ούτε να απογοητευόμαστε.Πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι και με καθαρό μυαλό. Αυτόν τον κόσμο που ήταν σήμερα στο γήπεδο πρέπει να τον κρατήσουμε και να τον αυξήσουμε. Είναι ευλογία για την Δράμα να έχει τον ΚΑΟΔ στην Α1, κάποιοι ματώνουν για την ομάδα».

Σχετικά άρθρα