«Κόμπρα» ο Κολοβός

Στην πρώτη του Ουζουνίδη στον πάγκο του Πανιώνιου, οι κυανέρυθροι υποδέχονταν τον ΟΦΗ και πήραν μία σπουδαία νίκη με 2-0. Ο Πανιώνιος ήταν ανώτερος και πιο απειλητικός, είχε την ουσία και με τον Κολοβό αρχικά και τον Γιάννου στη συνέχεια πήρε ένα τρίποντο ανάσα και φτάνει στους 14 βαθμούς. Αυτή ήταν η 4η νίκη για τους Νεοσμυρνιώτες.

Α’ ημίχρονο:

Ο Πανιώνιος μπήκε πιο δυναμικά στον αγώνα και φαινόταν αποφασισμένος να πάρει τα ηνία του αγώνα. Είχε την κατοχή με τον ΟΦΗ όμως να παίζει παθιασμένα στην άμυνα και να είναι επικίνδυνος στην κόντρα. Οι γηπεδούχοι πίεζαν ψηλά δυσκολεύοντας τον ΟΦΗ να κυκλοφορήσει τη μπάλα. Στο 8′ Ο Ιμπαγάσα μπήκε στην περιοχή, έβγαλε τη σέντρα αλλά πρόλαβε ο Λόρια και έδιωξε σε κόρνερ. Ο Μήτροπουλος για τον Πανιώνιο εκτελεί στο 15′ ένα φάουλ από καλή θέση όμως η μπάλα περνάει άουτ. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Μερεμπασβίλι εκμεταλλεύεται λάθος της άμυνα του Πανιώνιου, μπαίνει μέσα στην περιοχή αλλά οι αμυντικοί των γηπεδούχων του παίρνουν τη μπουκιά από το στόμα. Ο ΟΦΗ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι. Στην κόντρα ο Μπουμάλ κάνει καλό κοντρόλ και κάνει ένα σουτ ελάχιστα έξω από την περιοχή με τον Λόρια να μπλοκάρει. Ο άσος του Πανιώνιου δεν το έπιασε καλά. Στο 39′ ο Μερεμπασβίλι εκτελεί ένα κόρνερ για τον ΟΦΗ, ο Μακρής πηδάει ψηλότερα από όλους αλλά η δυνατή κεφαλιά του περνάει πάνω από τα δοκάρια του Παπαδόπουλου.

Β’ ημίχρονο:

Ο Πανιώνιος μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος. Ο Ουζουνίδης πέρασε τον Κολοβό στη θέση του τραυματία Φούντα και αποδείχθηκε λίρα εκατό. Στο 50′ Ο Γιάννου κάνει το τακουνάκι και βγάζει τετ α τετ τον Κολοβό, το σουτ του οποίου σταμάτησε στο δοκάρι του Λόρια. Στην επαναφορά ο Γιάννου δεν μπόρεσε να σουτάρει και ζήτησε πέναλτι. Δύο λεπτά αργότερα ο Κολοβός και πάλι, που είχε δώσει ρυθμό στον Πανιώνιο, κάνει μία ατομική ενέργεια στο ύψος της μεγάλης περιοχής, δημιουργεί χώρο και με υπέροχο ψηλοκρεμαστό σουτ νικάει τον πορτιέρο του ΟΦΗ και γράφει το 1-0. Ο ΟΦΗ δεν μπόρεσε να απαντήσει και στο 70′ ο Γιάννου, μετά από εξαιρετική μακρινή μπαλιά του Μητρόπουλου, κάνει το κοντρόλ στην πλάτη του Μεϊτέ και κρεμάει τον Λόρια για το 2-0. Στο 90′ η τελευταία φάση του αγώνα με τον Πάνου να βγάζει τη σέντρα από δεξιά, τον Κολοβό από κοντά να πιάνει την καρφωτή κεφαλιά και τον Λόριο να αποκρούει ενστικτωδώς. 

Που κρίθηκε:

Στην διάθεση του Γιάννου και στην αποτελεσματικότητα του Κολοβού. Δεν είναι πρώτη φορά που οι δυο τους δείχνουν πώς συνεργάζονται άριστα.

Παίκτης από χρυσάφι:

Αναμφισβήτητα ο Κολοβός ήταν η χρυσή αλλαγή του Μαρίνου Ουζουνίδη, έστω και αναγκαστική. Ήταν ο παίκτης που απείλησε την άμυνα του ΟΦΗ με το δοκάρι και εκείνος που με ατομική ενέργεια άνοιξε το σκορ. Δεν μπορεί να μην αναφερθεί ο Γιάννου ο οποίος ήταν ιδιαίτερα δραστήριος και έλυσε το πρόβλημα στην τελική πάσα του Πανιώνιου και έγραψε το 2-0 σφραγίζοντας τη νίκη για την ομάδα του.

Η σφυρίχτρα:

Έφυγαν κάποια σφυρίγματα στον Σιδηρόπουλο. ΟΦΗ και Πανιώνιος διαμαρτύρονται για πέναλτι
σε μία περίπτωση ο καθένας. Από το ριπλέι δεν φαίνεται καθαρά, ωστόσο ο διαιτητής ήταν πιο κοντά από όλους.

Σχετικά άρθρα