Σλούκας: «Να μην τους δώσουμε δικαίωμα»

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει αύριο Δευτέρα (15/12, 17:00) τον Πανιώνιο στην Νέα Σμύρνη για την 10η αγωνιστική της Basket League και πριν το ντέρμπι στις 27/12 κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ και ο Κώστας Σλούκας τόνισε: «Δεν πρέπει να δώσουμε δικαίωμα στους αντιπάλους μας να πιστέψουν πως μπορούν να μας νικήσουν».

Ο 24χρόνος γκαρντ των «ερυθρολεύκων» επισήμανε ότι η βαθμολογική θέση του, αδικεί τον Πανιώνιο.

Οι δηλώσεις του Σλούκα στο www.esake.gr:

Για την σημασία του αγώνα: «Πρόκειται για ένα σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα μου. Αντιμετωπίζουμε τον Πανιώνιο εκτός έδρας και γνωρίζουμε πόσο δυνατός είναι ο Πανιώνιος μπροστά στο κοινό του. Εμείς θέλουμε τη νίκη και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να τα καταφέρουμε».  

Για το κλειδί της αναμέτρησης: «Πιστεύω πως ο έλεγχος του ρυθμού είναι που θα κρίνει το παιχνίδι. Ο Πανιώνιος μπροστά στο κοινό του παίζει πάντοτε καλά. Χρειάζεται προσοχή από μεριάς μας και συγκέντρωση γιατί δεν θα πρέπει σε κανένα σημείο της αναμέτρησης να δώσουμε δικαίωμα στους αντιπάλους μας να πιστέψουν πως μπορούν να μας κερδίσουν. Πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας και να βγάλουμε στο παρκέ όσα έχουμε δουλέψει στις προπονήσεις». 

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Θα το επαναλάβω πως ο Πανιώνιος μπροστά στο κοινό του είναι πάντα ισχυρός και χρειάζεται να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Η βαθμολογική τους θέση τους αδικεί, παρουσιάζουν, ειδικά τον τελευταίο μήνα, εξαιρετική εικόνα και σίγουρα θα μπορούσαν να είναι πιο ψηλά στη βαθμολογία. Μπορούν να παίξουν και γρήγορα, αλλά και αργά, συνεπώς αυτό που πρέπει εμείς να κάνουμε είναι να τους βγάλουμε από το αγωνιστικό τους πλάνο». 

Για το πού θα στηριχθεί ο Ολυμπιακός: «Όπως και απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, έτσι και κόντρα στον Πανιώνιο θέλουμε να παίξουμε την άμυνα που μας ζητάει ο προπονητής μας. Ακόμη και εάν δεν βρεθεί σε καλή ημέρα επιθετικά, γνωρίζεις πως με τη διάθεση στην άμυνα μπορείς να τα καταφέρεις. Ο Πανιώνιος έχει επιθετικό ταλέντο ως ομάδα, αλλά εμείς δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους αντιπάλους μας να το δείξουν αυτό στο παρκέ. Πρέπει να πηγαίνουμε πρώτοι στη μπάλα, πρώτοι στα ριμπάουντ και να βάζουμε το σώμα μας σε κάθε άμυνα. Αυτό είναι το κλειδί για εμένα».

Σχετικά άρθρα