Εύκολο δεν θα είναι, αλλά…

Τα πλεονεκτήματα για τον Ολυμπιακό με αντίπαλο την Ντνίπρο στους «32» του Europa League δεν είναι αμελητέα…

Πρωτίστως, αποφεύχθηκαν πιο δύσκολες ομάδες, όπως οι ισπανικές, οι αγγλικές, η Ρόμα αλλά και η Βόλφσμπουργκ που είναι δεύτερη φέτος στην Μπουντεσλίγκα.

Οι ερυθρόλευκοι θα έχουν καλύτερο ρυθμό αγώνων τον Φεβρουάριο από τους Ουκρανούς, έστω κι αν την εποχή που θα γίνουν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια υπάρχει βαρύ πρόγραμμα πρωταθλήματος με ΠΑΟ, Αστέρα.

Ο Ολυμπιακός έχει καλή παράδοση επί ουκρανικού εδάφους (Τσερνομόρετς, Σαχτάρ, Μέταλιστ αήττητος) έστω κι αν στην έδρα του δεν τα καταφέρνει.

Το πρώτο παιχνίδι δεν θα γίνει στην πόλη της Ντνίπρο, αλλά στο Κίεβο όπου έχει δώσει και τα προηγούμενα ματς για τη διοργάνωση.

Το ρόστερ του αντίπαλου δεν έχει ονόματα που προκαλούν δέος, έστω κι αν υπάρχουν διεθνείς Ουκρανοί, καλοί παίκτες από την Βραζιλία, αλλά και βασικοί από άλλες ευρωπαϊκές χώρες (Κροάτες, Ρουμάνοι, Τσέχοι).

Η κλήρωση ήταν καλή, δεν υπάρχει αμφιβολία. Άλλο αυτό, βέβαια, κι άλλο ότι ο Ολυμπιακός έχει…περάσει ήδη.

Προβλέπονται σκληρές αναμετρήσεις απέναντι σε μια ομάδα που δεν δέχεται εύκολα γκολ, που κοντράρει τις παραδοσιακές δυνάμεις στη χώρα της, που μπορεί να ενισχυθεί τον χειμώνα και που στην Ευρώπη έχασε δύσκολα από την Ίντερ και απέκλεισε την Σεντ Ετιέν.

Για τον Ολυμπιακό, που επίσης λογικά θα είναι πιο δυνατός τον Φεβορυάριο με τις μεταγραφές και με καλύτερο ρυθμό, είναι προφανώς μια σημαντική ευκαιρία πρόκρισης στους «16» και ένα κίνητρο για περαιτέρω διάκριση στη διοργάνωση.

Όποιος πιστεύει ότι οι πιθανότητες είναι ακριβώς μοιρασμένες έχει δίκιο, όπως και ο Μίτσελ που κράτησε τα… μπόσικα, λέγοντας ότι είναι μια καλή κλήρωση αλλά η πρόκριση θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Και σε τέτοιο επίπεδο, το να έχει μια ελληνική ομάδα – έστω και ο πολύπειρος από το Champions League Ολυμπιακός – ίδιες πιθανότητες πρόκρισης με την αντίπαλό του, είναι σημαντικό και ελπιδοφόρο…

Σχετικά άρθρα