Όλα για την πρόκριση οι ερυθρόλευκες

Με στόχο να διεκδικήσει και να εξαντλήσει τις πιθανότητες πρόκρισης στην προημιτελική φάση του Cev Cup η ομάδα Βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού, υποδέχεται την Τρίτη (16/12) στις 19:00, στο Ρέντη τη Γαλατάσαραϊ στον επανηληπτικό της προ μιας εβδομάδας ήττα στην Κωνσταντινούπολη (3-1) για τους «16» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης στο γυναικείο Βόλεϊ.

Oι «ερυθρόλευκες» που ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικές στο πρώτο ματς όπου μάλιστα κέρδισαν και το πρώτο σετ, θέλουν να επαναλάβουν καλή εμφάνιση και είναι αποφασισμένες να παλέψουν για την πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες . Ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγάλος για την ομάδα του Γιάννη Νικολάκη, κόντρα στον Τούρκικο σύλλογο, αφού ο Ολυμπιακός κυνηγάει την ανατροπή της κάταστασης που διαμορφώθηκε με την ήττα στην Κωνσταντινούπολη και δίνει προβάδισμα στη Γαλατάσαραϊ. Όμως με ανατροπή και μάλιστα εκτός έδρας έφτασε ως αυτή τη φάση της διοργάνωσης που βρίσκεται ο Ολυμπιακός, εξασφαλίζοντας την πρόκριση σε βάρος της Γκεντ στο Βέλγιο στο χρυσό σετ.

Φυσικά η Γαλατασάραϊ είναι ομάδα υψηλότερου επιπέδου από την Γκεντ και εκ των διεκδικητών του ευρωπαϊκού τίτλου αλλά αυτό δεν στερεί από τον Θρύλο το δικαίωμα στην ελπίδα. Στο αμιγώς αγωνιστικό σκέλος η προετοιμασία του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα στο Ρέντη χωρίς κάποιο ουσιαστικό απρόοπτο.

Νικολάκης: «Πάμε για το θαύμα!»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Νικολάκης αναφερόμενος στο παιχνίδι με τη Γαλατάσαραϊ δήλωσε: 
«Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας. Η εμφάνιση που κάναμε στην Κωνσταντινούπολη μας δίνει ελπίδες να παίξουμε ένα ακόμα καλό παιχνίδι. Χρειάζεται πάρα πολύ μεγάλη υπομονή και συγκέντρωση. Ένα στοιχείο παραπάνω που έχω ζητήσει από την ομάδα είναι και λίγο ρίσκο έτσι ώστε να μπορέσουμε να δικεκδικήσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα το οποίο φαντάζει δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Σίγουρα το πρώτο σετ είναι πάρα πολύ σημαντικό για την πορεία του παιχνιδιού όσον αφορά την ψυχολογία και την εξέλιξη της αναμέτρησης. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας γιατί σίγουρα θα δώσει μια ώθηση στην ομάδα και εύχομαι να γίνει ένα δυνατό παιχνίδι όπως έγινε και στην τουρκία. Πάμε για το θαύμα! Θα κυνηγήσουμε αυτή την πρόκριση».

Χριστοδούλου: «Θα μπούμε για να κερδίσουμε»

Η Στέλλα Χριστοδούλου δήλωσε για την αναμέτρηση με τη Γαλατάσαραϊ τα εξής:
«Είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι γιατί η Γαλατάσαραϊ είναι πολύ καλή ομάδα. Ωστόσο κάναμε μια πολύ καλή εμφάνιση στην Τουρκία και θέλουμε να επαναλάβουμε το ίδιο και στην έδρα μας. Με τη βοήθεια του κόσμου μας να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Σίγουρα και οι δυο ομάδες γνωρίζουν η μια την άλλη. Άμα προσέξουμε την τακτική μας και πιέσουμε στο σέρβις την τούρκικη ομάδα σίγουρα θα μπορούμε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Πρέπει να κάνουμε μια καλή νίκη και να πάμε στο χρυσό σετ. Θεωρώ ότι θα μπούμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι και να να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό». 

Σχετικά άρθρα