Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Bayer: Πώς εμπόδιζε την πώληση φθηνών αντικαρκινικών φαρμάκων
Bayer: Πώς εμπόδιζε την πώληση φθηνών αντικαρκινικών φαρμάκων thumbnail

Bayer: Πώς εμπόδιζε την πώληση φθηνών αντικαρκινικών φαρμάκων

Απέτυχε στην έσχατη προσπάθεια της, η γερμανική φαρμακοβιομηχανία Bayer, να εμποδίσει την πώληση της φτηνότερης γενικής έκδοσης του φάρμακο κατά του καρκίνου Nexavar στην Ινδία, μετά την απόρριψη της προσφυγής από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.


Όπως μεταδίδει το Reuters, η νέα απόφαση της Παρασκευής -η οποία στηρίζει παλαιότερες αποφάσεις- θα πρέπει να θεωρηθεί ως πλήγμα των προσπαθειών της παγκόσμιας φαρμακευτικής βιομηχανίας, να διατηρήσει την αποκλειστικότητα για τα φάρμακα υψηλής τιμής στην Ινδία.
Το ινδικό γκρουπ γενοσήμων Natco Pharma δήλωσε ότι το ανώτατο δικαστήριο απέρριψε την πρόκληση της Bayer, επιτρέποντάς την πώληση μιας έκδοσης βιοϊσοδύναμου φαρμάκου, το οποίο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των νεφρών και τον καρκίνο του ήπατος. Σύμφωνα με τις παγκόσμιες εμπορικές πρακτικές (Trade-Related Aspects of Intellectual Property Rights) αναφορικά με τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, οι χώρες μπορούν να εκδίδουν υποχρεωτικές άδειες εκμετάλλευσης ορισμένων φαρμάκων που κρίνονται δυσβάσταχτα για ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού τους.
Ωστόσο, η Bayer αντιτίθεται στην πρακτική της υποχρεωτικής άδειας, υποστηρίζοντας ότι αποδυναμώνει το διεθνές σύστημα διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και θέτει σε κίνδυνο τη φαρμακευτική έρευνα.
Ο γερμανικός όμιλος δήλωσε πως είναι απογοητευμένος από την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Στο γκρουπ Natco δόθηκε το 2012 η πρώτη άδεια για την πώληση της γενικής έκδοσης του Nexavar, σε τιμή 8.800 ρουπίες (141 δολ) της δοσολογίας ενός μήνα, έναντι της τιμής 280.000 ρουπίες της Bayer.


Virus.com.gr


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X