Ιβάνοβιτς: «Ανταποκριθήκαμε σωστά»

Ικανοποιημένος γιατί η ομάδα του ανταποκρίθηκε στην απουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη και διότι νίκησε έναν καλό αντίπαλο, όπως ο Άρης, δήλωσε ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, προπονητής του Παναθηναϊκού μετά την σημερινή αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ.

«Ξέραμε ότι επρόκειτο να είναι ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο», είπε αρχικά ο Ιβάνοβιτς και εξήγησε: «Για τον απλό λόγο ότι ο Άρης είναι μία πολύ καλή ομάδα και παίζει καλά. Είναι πολύ σωστά δομημένος, καθοδηγείται πολύ σωστά κι έχει ξεκάθαρες ιδέες. Αλλά επίσης πιστεύω ότι κι εμείς κάναμε πιο περίπλοκο το  παιχνίδι με το κακό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο και τις πολλές μπάλες που χάσαμε».

«Πρέπει να προσαρμοζόμαστε κάθε φορά στα δεδομένα μας», σημείωσε ο κόουτς των «πρασίνων» και τόνισε: «Σήμερα είχαμε θέμα στη θέση του πλέι μέικερ, ανταποκριθήκαμε σωστά και είμαι ικανοποιημένος γιατί νικήσαμε μία καλή ομάδα. Παράλληλα θέλω να συγχαρώ τον Άρη».

Σε ερώτηση σχετικά με τον βαθμό συγκέντρωσης των παικτών του λόγω των δύσκολων αγώνων που ακολουθούν, ο Ιβάνοβιτς απάντησε πως: «Όχι δεν είχαμε θέμα συγκέντρωσης. Είχαμε δυσκολίες στη θέση «ένα» λόγω των απωλειών, δεν είχαμε πρόβλημα συγκέντρωσης αν και κάναμε κάποια λάθη στην επίθεση».

Σε άλλη ερώτηση σχετική με την εμφάνιση του Βλάντο Γιάνκοβιτς, που έπαιξε στις θέσεις από «ένα», μέχρι «τέσσερα» ο προπονητής του Παναθηναϊκού επισήμανε: «Είναι αλήθεια ότι έπαιξε σήμερα πολλές θέσεις, αλλά θα πρέπει να παίζουμε κάθε φορά καλύτερα, καθώς έχουμε υψηλούς στόχους».

«Ομάδα που πρέπει να νικά σε όλους τους αγώνες»

«Θέλω να συγχαρώ τον Άρη που ήρθε εδώ κι έπαιξε ένα δυνατό παιχνίδι», δήλωσε αρχικά ο Τζέιμς Γκιστ, ο 28χρόνος Αμερικανός φόργουορντ των «πρασίνων» και υπογράμμισε ότι: «Το συγκεκριμένο ματς μας έδωσε τη δυνατότητα να δούμε πως θα σταθούμε παρά τα προβλήματα τραυματισμών. Τώρα συγκεντρωνόμαστε στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα. Θέλουμε να δούμε αυτό το παιχνίδι και πως μπορούμε να κοντράρουμε την Μπαρτσελόνα».

«Και τα δύο παιχνίδια είναι σημαντικά», επισήμανε ο Γκιστ σε ερώτηση για τις αναμετρήσεις κόντρα στον ΠΑΟΚ για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας και στον Ολυμπιακό για το Πρωτάθλημα. «Είμαστε μία ομάδα που πρέπει να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια», τόνισε ο 28χρόνος Αμερικανός φόργουορντ και πρόσθεσε: «Το ματς με τον ΠΑΟΚ είναι ευκαιρία να περάσουμε στον τελικό του Κυπέλλου κι αυτό με τον Ολυμπιακό είναι πάντα ντέρμπι. Τώρα όμως πρέπει να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα».

Σχετικά άρθρα