Χόρεψαν… στον βούρκο

Ο… βούρκος του γηπέδου της Κομοτηνής δεν εμπόδισε τους παίκτες του Πανθρακικού και του Αστέρα να προσφέρουν μια χορταστική ισοπαλία (1-1) και να προσθέσουν στη συγκομιδή τους από έναν βαθμό. Προηγήθηκαν με τον Τζάνη οι γηπεδούχοι, ισοφάρισαν οι Αρκάδες με το καταπληκτικό γκολ του Γκοϊάν .

1ο ημίχρονο: Παρά την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου της Κομοτηνής εξαιτίας της βροχόπτωσης, Πανθρακικός και Αστέρας προσέφεραν ένα πλούσιο πρώτο ημίχρονο με δύο γκολ και αρκετές φάσεις. Η ομάδα του Ρόκα μπήκε πιο δυνατά στο ματς της 15ης αγωνιστικής της Super League κι αφού ο Αθανασιάδης απέκρουσε με υπερένταση το σουτ από τον Τσοκάνη στο 5’, τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Ο Ντιγκινί σέντραρε εξαιρετικά από τα αριστερά και ο Τζάνης με “σκαστή” κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-0.

Παρά την ψυχρολουσία από το γρήγορο γκολ οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη πήραν αμέσως τα ηνία του αγώνα. Προσπάθησαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα στο βαρύ τερέν και στο 9’ έχασαν ευκαιρία με τον Μάσα . Όμως, ο Πανθρακικός παρέμενε επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις και απείλησε σε διάστημα δύο λεπτών με Τζάνη (23’) και Μεχία (26’) υπενθυμίζοντας στους φιλοξενούμενους πως πρέπει να μείνουν προσηλωμένοι και στο αμυντικό κομμάτι. Στο 29’ ο Αθανασιάδης εξουδετέρωσε το σουτ από τον Λούι κάτι όμως που δεν κατάφερε να κάνει και δύο λεπτά αργότερα. Στο 31’ ο Γκοϊάν έπιασε “κεραυνό” έξω από την περιοχή και έγραψε με εντυπωσιακό τρόπο το 1-1, το οποίο ήταν και το σκορ με το οποίο έκλεισε το πρώτο ημίχρονο.

2ο ημίχρονο: Αφεντικό με το… καλησπέρα έγινε στο δεύτερο μέρος ο Αστέρας. Η ομάδα του Βεργέτη πίεσε την άμυνα του Πανθρακικού και στο 57’ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μάσα, ο οποίος πλάσαρε δίπλα από το δοκάρι. Πέντε λεπτά χρειάστηκαν οι φιλοξενούμενοι για να απειλήσουν εκ νέου την εστία του Αναστασιάδη όμως η μπάλα μετά από την κεφαλιά του Μπαράλες κατέληξε άουτ. Παρά την υπεροχή του ο Αστέρας δεν μπόρεσε στη συνέχεια να τη μετουσιώσει σε κάποια άλλη ευκαιρία και στο τελευταίο τέταρτο ο Πανθρακικός βγήκε μπροστά και έφτασε πολύ κοντά στο γκολ.

Στο 78’ ο Ντιγκινί έπιασε το σουτ στην κίνηση αλλά ο Θεοδωρόπουλος μπλόκαρε σταθερά. Στο 83’ ο Μπαϊκαρά δεν ευστόχησε από πλεονεκτική θέση και στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μανουέλ Ρόκα είδε την ομάδα του να χάνει ανεπανάληπτη ευκαιρία για να “κλέψει” το “τρίποντο”. Ο Μεχία εκτέλεσε φάουλ, ο πορτιέρο του Αστέρα απέκρουσε ασταθώς και ο Χασομέρης έστειλε άουτ την μπάλα κι ενώ η εστία ήταν κενή.

Παίκτης από “χρυσάφι”: Σ’ ένα ακόμα ματς ο Ντορίν Γκοϊάν ήταν εκ των κορυφαίων του Αστέρα πετυχαίνοντας μάλιστα κι ένα καταπληκτικό γκολ. 

Η “σφυρίχτρα”: Καλή η διαιτησία του Στέφανου Μαντάκη και ορθές οι υποδείξεις των βοηθών του σε ένα δύσκολο ματς εξαιτίας της κατάστασης του αγωνιστικού χώρου.  

Σχετικά άρθρα