Ατρόμητος στα… σημεία!

Δύσκολη νίκη με 1-0 κατέκτησε ο Ατρόμητος απέναντι στον μαχητικό Λεβαδειακό και σκαρφάλωσε στην 8η θέση της βαθμολογίας με 22 βαθμούς.  Σκόρερ ο Παπάζογλου στο 7′, ήρωας ο Γκορμπούνοφ!

Αυτή την φορά ο Ατρόμητος αγχώθηκε περισσότερο από το επιτρεπτό, ο Λεβαδειακός πιστοποίησε ότι βρίσκεται σε εξαιρετικό μομέντουμ, ωστόσο έφυγε με άδεια χέρια από το Περιστέρι. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν νωρίς με τον Παπάζογλου, αλλά δεν κατάφεραν να σκοτώσουν την ομάδα του Παντελίδη, η οποία είδε τον φανταστικό Γκορμπούνοφ να τους σταματά σε τέσσερις μεγάλες φάσεις, κρατώντας το 1-0 για την ομάδα του Περιστερίου. 

Α’ Ημίχρονο: Ο Ατρόμητος επέβαλε την κυριαρχία του από νωρίς και έφτασε σε γρήγορο τέρμα με τον Θανάσα Παπάζλογλου. Η καταληκτική σέντρα του Πίτου Γκαρσία αξιοποιήθηκε από τον Έλληνα φόρ, ο οποίος με το κεφάλι νίκησε τον Σηφάκη για το 1-0 μόλις στο 7′. Στο 13′ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ αλλά ο Μπρίτο αστόχησε από πλεονεκτική θέση ύστερα από την πάσα του Ουμπίδες, ενώ στο 19΄το σουτ του Ναπολεόνι πέρασε άουτ. Ο Λεβαδειακός αό το 20′ και έπειτα επιχείρησε αντεπίθεση αλλά έπεσε πάνω στον εξαιρετικό Γκορμπούνοφ. Τεράστιες επεμβάσεις του τερματοφύλακα των γηπεδούχων, πρώτα στην κεφαλιά του Βούκτσεβιτς (20′) και αμέσως μετά στο διαγώνιο σουτ του Μάντζιου (22′). Ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου κράτησε το μηδέν σε δύο περιπτώσεις. Ο Παντελίδης μάλλον πρέπει να κάνει ευχέλαιο, καθώς σε δεύτερο συναπτό παιχνίδι έχασε δύο παίκτες με τραυματισμό και υποχρεώθηκε στο τέλος του πρώτου μέρους να κάνει δύο αναγκαστικές αλλαγές. Στο 34′ ο Σοτέλος αντικατέστησε τον Ορτέγκα και στο 41′ ο Μάγκας πήρε τη θέση του Κώτσιου.

Β’ Ημίχρονο: Ο Ατρόμητος συνέχισε να έχει τον έλεγχο στο δεύτερο μέρος, χωρίς όμως να φτιάξει τις φάσεις που θα του έδιναν την ευκαιρία να καθαρίσει το ματς με ένα δεύτερο τέρμα. Η κόκκινη κάρτα στον Ζίτο στο 69 (δεύτερη κίτρινη)΄περισσότερο πείσμωσε τους φιλοξενούμενους παρά εξασφάλισε κάτι περισσότερο στους γηπεδούχους. Ο Παντελίδης έπαιξε ΄ρέστα ρίχνοντας στο ματς τον Ρούμπεν Γκόμεζ (75′). Το θρίλερ άρχισε στο 87′. Ο Παπάζογλου δεν κατάφερε να έρθει σε επαφή με την μπάλα από το γύρισμα του Φάμπιο και στη συνέχεια ο Λεβαδειακός τα έπαιξε όλα για όλα. Ο Γκορμπούνοφ έκανε τεράστια επέμβαση στο καταπληκτικό σουτ του Γεωργιάδη, ενώ στο 90’+3’ο Σοτέλο έπιασε το σουτ από κοντινή διαγώνμια θέση και ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου πιστοποίησε την εξαιρετική του εμφάνιση με άλλη μία επέμβαση κρατώντας το μηδέν και παράλληλα τη νίκη για τον Ατρόμητο.

Που κρίθηκε: Στις μεγάλες επεμβάσεις του Γκορμπούνοφ. Ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου κράτησε μόνος του το μηδέν με τέσσερις μεγάλες επεμβάσεις, δύο σε κάθε ημίχρονο.

Παίκτης από χρυσάφι: Το γράψαμε και πιο πάνω. Ο Γκορμπούνοφ ήταν αυτός που χάρισε τη νίκη στον Ατρόμητο.

Η σφυρίχτρα: Σωστό στις περισσότερες αποφάσεις το διαιτητικό τρίο.

Σχετικά άρθρα