Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Εισιτήρια για τα Μέσα Μεταφοράς με ένα κλικ στο κινητό
Εισιτήρια για τα Μέσα Μεταφοράς με ένα κλικ στο κινητό   thumbnail

Εισιτήρια για τα Μέσα Μεταφοράς με ένα κλικ στο κινητό

Τέλος στις ουρές και στην ταλαιπωρία με το ηλεκτρονικό εισιτήριο.
Οι κάτοικοι της Αθήνας μπορούν από σήμερα να μετακινούνται με όλα τα μέσα των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας, με το ηλεκτρονικό εισιτήριο που θα μπορούν να αγοράζουν  από το smartphone ή το tablet τους το εισιτήριό τους.
Ο επιβάτης θα κατεβάζει μία εφαρμογή στο smartphone ή στο tablet του μέσω της οποίας θα βλέπει όλους τους τύπους των εισιτηρίων. Με ένα κλικ πάνω στο εισιτήριο που επιθυμεί, θα προχωρά στην αγορά του.


TfA tickets, εφαρμογή: Ηλεκτρονικό εισιτήριο για τα μέσα μεταφοράς Αθήνας

Η πληρωμή του εισιτηρίου θα γίνεται αυτόματα μέσω πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας που θα είναι συνδεδεμένη με τη συγκεκριμένη εφαρμογή του mobile ticketing.

Μετά την πληρωμή του εισιτηρίου ο επιβάτης θα το ενεργοποιεί με το πάτημα ενός κουμπιού. Στην οθόνη του κινητού του θα εμφανίζεται ένας μοναδικός κωδικός, καθώς και η αντίστροφη μέτρηση του χρόνου διάρκειας του εισιτηρίου.

Όταν θα γίνεται έλεγχος των εισιτηρίων ο επιβάτης θα δείχνει στον ελεγκτή την οθόνη του κινητού του με τον μοναδικό κωδικό του οποίου η εγκυρότητα θα επιβεβαιώνεται με το σκανάρισμα από ειδικό σαρωτή.


Οι Συγκοινωνίες Αθηνών θέτουν σε πιλοτική λειτουργία την εφαρμογή Mobile ticketing, μέσω της οποίας οι μετακινήσεις με τις αστικές συγκοινωνίες (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ) γίνονται πλέον ευκολότερες.


Με το mobile ticketing που θα φέρει την ονομασία TfA tickets οι επιβάτες, όπου και να βρίσκονται, θα μπορούν να αγοράζουν τα εισιτήριά τους από το έξυπνο κινητό τους ή από το tablet χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν σε ουρές ή να αναζητούν τα σημεία πώλησής τους.


Κατά τη διάρκεια της αρχικής φάσης του πιλοτικού προγράμματος, το οποίο έχει αναπτύξει η εταιρεία Massabi σε συνεργασία με τη Maser Card, στην εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη όλα τα εισιτήρια με διάρκεια ίση η μικρότερη των 5 ημερών.


Το έξυπνο κινητό ή το tablet μετατρέπεται σε ηλεκτρονικό εισιτήριο με την εξής διαδικασία: ο χρήστης αρχικά κατεβάζει στη συσκευή του την εφαρμογή TfA tickets,η οποία είναι διαθέσιμη για συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android ή iOS.


 


Madata.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X