Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Άδοξο τέλος για το Μετρό Θεσσαλονίκης;
Άδοξο τέλος για το Μετρό Θεσσαλονίκης; thumbnail

Άδοξο τέλος για το Μετρό Θεσσαλονίκης;

Νέα εμπλοκή στο έργο του μετρό της Θεσσαλονίκης έβαλε η κατασκευαστική εταιρία καθώς επιλέγει να υποβάλλει αίτηση διάλυσης της σύμβασης.


Σήμερα η ανάδοχος κοινοπραξία ΑΕΓΕΚ – Impregilo – Ansaldo – Seli – Ansaldobreda  με αίτημά της προς την Αττικό Μετρό ζήτησε την διάλυση της σύμβασης κατασκευής μετά και την έκδοση της σχετικής απόφασης του αρμόδιου Διαιτητικού Δικαστηρίου για το θέμα της οριακής προθεσμίας του έργου, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ.

Μετά τον έλεγχο της αίτησης, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ θα προβεί στις νόμιμες ενέργειες εντός του προβλεπόμενου από τη νομοθεσία δεκαπενθημέρου, «με γνώμονα όπως πάντα τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος».

Πλέον, εντός του προβλεπόμενου από τη νομοθεσία 15νθημέρου, αναμένεται η επόμενη κίνηση της Αττικό Μετρό, η οποία έχει μπροστά της τις ακόλουθες επιλογές : Μπορεί να κάνει δεκτό το αίτημα της κοινοπραξίας και είτε να προχωρήσει σε επαναδημοπράτηση του υπολειπόμενου αντικειμένου, κάτι που σημαίνει νέες καθυστερήσεις, είτε, κατόπιν διαπραγμάτευσης με τον ανάδοχο, να συμφωνήσουν από κοινού σε ματαίωση της διάλυσης.

Ωστόσο, μπορεί και να μην κάνει δεκτό το αίτημα και η υπόθεση να οδηγηθεί στο διαιτητικό δικαστήριο, το οποίο, πάντως, με πρόσφατη απόφασή του έδωσε το δικαίωμα στην κοινοπραξία να αποχωρήσει.

Σε κάθε περίπτωση, όπως επιβεβαιώνει η τελευταία αυτή εξέλιξη, το ζητούμενο για την κοινοπραξία είναι να λάβει επιπλέον χρήματα για να παραμείνει στο έργο. Υπενθυμίζεται ότι οι οικονομικές διεκδικήσεις της κοινοπραξίας από το δημόσιο, μέσω της διαιτησίας, ξεπερνούν τα 500 εκατ. ευρώ.


 


www.newsfish.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X