Φτιάχνουμε μοναδικές δίπλες με πορτοκάλι

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p>200 γραμμάρια φρέσκος χυμός πορτοκάλι<br />1 πορτοκάλι(θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα του)<br />200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη<br />200 γραμμάρια ελαιόλαδο<br />2 αυγά<br />200 γραμμάρια γάλα<br />1 ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα<br />λίγο επιπλέον ελαιόλαδο για να τηγανίσουμε τις δίπλες<br />για το σιρόπι και το γαρνίρισμα θα χρειαστούμε:<br />500 γραμμάρια νερό<br />500 γραμμάρια ζάχαρη<br />μέλι<br />ξύσμα πορτοκαλιού</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Για να φτιάξουμε το σιρόπι με το οποίο θα εμπλουτίσουμε τη γεύση του γλυκού,βάζουμε σε μια κατσαρόλα 500 γραμμάρια νερό και 500 γραμμάρια ζάχαρη.</p>
<p><br />Ανοίγουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν.<br /> </p>
<p>Σε 2 λεπτά το σιρόπι είναι έτοιμο.<br /> </p>
<p>Βάζουμε στον κάδο του μίξερ 200 γραμμάρια γάλα, 200 γραμμάρια φρέσκο χυμό πορτοκάλι,200 γραμμάρια ελαιόλαδο και 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη.<br /> </p>
<p>Χτυπάμε τα υλικά στο μίξερ με το γάντζο.<br /> </p>
<p>Μόλις δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα,σταματάμε το χτυπήμα.</p>
<p><br />Προσθέτουμε 2 αυγά, 1.300 γραμμάρια αλεύρι, το ξύσμα πορτοκαλιού και 1 ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα.<br /> </p>
<p>Αρχίζουμε να ζυμώνουμε τα υλικά με τα χέρια μας.<br /> </p>
<p>Ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ελαστική ζύμη.<br /> </p>
<p>Αφήνουμε τη ζύμη στην άκρη για 20 λεπτά.<br /> </p>
<p>Στο χρονικό αυτό σημείο,χρησιμοποιώντας τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο πάχους 1 εκατοστό.<br /> </p>
<p>Κόβουμε τη ζύμη με το μαχαίρι σε λωρίδες στο μέγεθος μιας δίπλας.<br /> </p>
<p>Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.</p>
<p><br />Μόλις ζεσταθεί,βάζουμε τις δίπλες μέσα και τις τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.<br /> </p>
<p>Ενώ τις τηγανίζουμε,χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα,διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα.<br /> </p>
<p>Όταν ψηθούν,τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις τοποθετούμε πάνω σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας με το οποίο μπορούμε και να τις τυλίξουμε.</p>
<p><br />Αυτό γίνεται για να στραγγίξουν και να φύγει το πολύ λάδι.</p>
<p><br />Όταν στραγγίξουν,τις βουτάμε στο σιρόπι και τις τοποθετούμε ξανά σε πιατέλα για να τις σερβίρουμε.<br /> </p>
<p>Πριν τις σερβίρουμε,ρίχνουμε από πάνω μέλι και αν θέλουμε γαρνίρουμε με ξύσμα πορτοκαλιού.</p>
<p> </p>

Σχετικά άρθρα