Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Παθιασμένο σεξ: Τι πρέπει να κάνεις για να το ζήσεις;
Παθιασμένο σεξ: Τι πρέπει να κάνεις για να το ζήσεις;  thumbnail

Eλευθερία, 38 ετών

Παθιασμένο σεξ: Τι πρέπει να κάνεις για να το ζήσεις;

Aναγνώστης μας ρωτά: 


Εχω σχεση 6 χρονια ποτε δεν ήμασταν φουλ παθιασμένοι αλλα είχαμε ενα μέτριο ως αρκετά καλο σεξ. Τα τελευταία 2-3 χρονια εχουμε χάσει την επαφή και καθε φορα χειροτερεύει ειμαι 38 ετών δεν εχουμε παιδια δεν ξερω τι εχω πάθει και ποιος φταίει. Το αποτελέσμα ειναι να εχουμε μεγάλες εντάσεις. 


Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος – ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός.  

Λέτε "δεν είμαστε φουλ παθιασμένοι". Αναφέρεστε και στο σύντροφό σας μα εμένα με αφορά το τι πιστεύετε εσείς μιας και εσείς στείλατε το γράμμα. Όταν λοιπόν νιώθετε πως υπάρχει και κάτι ακόμα για να είναι "φουλ", το οποίο εσείς δεν φτάνετε ως ζευγάρι τί σκέφτεστε; Είναι ότι δε λαμβάνετε πάθος από το σύντροφό σας; Είναι ότι έχετε κάποιον άλλο στο μυαλό σας με τον οποίο κάνατε πιο έντονο και απολαυστικό σεξ; Ξέρετε πολλές φορές αυτό που δημιουργεί ένταση στα ζευγάρια είναι η μυστική ή άρρητη παρουσία ενός τρίτου προσώπου το οποίο είναι αντικείμενο ανταγωνισμού. Αν λοιπόν έχει κάποιος να ανταγωνιστεί ένα αόριστο αντικείμενο αλλά δεν έχει να λάβει μια πραγματική ικανοποίηση εδώ και τώρα παρά προσπαθεί να "το εξαλείψει" από το νου του άλλου ίσως κουράζεται και το πάθος ξεφτίζει. Αναρωτηθείτε μαζί με το φίλο σας αν συμβαίνει ανάμεσά σας κάτι τέτοιο, χωρίς εγωισμό. Ο εγωισμός σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πολύ πιθανό να κρύβει αυτό το "μυστικό τρίτο" ως σανίδα σωτηρίας από προσδοκίες που δεν ικανοποιήθηκαν εδώ και τώρα. Δηλαδή αν τελικά μένουμε ανικανοποίητοι από τον-τη σύντροφό μας σήμερα "δε φταίμε εμείς" αλλά ο-η άλλος-η που "δεν είναι όπως περιμέναμε", "δεν έχει φουλ πάθος". Αυτή η αιτιολόγηση στηρίζεται πολλές φορές στο μυστικό τρίτο. Εκτός αν σταματήσουμε να φοβόμαστε το μεταξύ μας και να δεχτούμε πως κάποιες φορές είμαστε "φουλ" και κάποιες όχι. Τις φορές που δεν είμαστε "φουλ" έχουμε να φοβόμαστε όμως μια σύγκριση; Αν φοβόμαστε αυτό μας βάζει σε μια υπερδιέγερση που κουράζει. Σκεφτείτε το και ξαναστείλετε όποτε και αν χρειαστείτε.


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X