Αρχική / Ψυχολογία / Ψυχιατρική / Αλαλία: Μπορεί από το πολύ στρες να μας κοπεί η… φωνή;
Αλαλία: Μπορεί από το πολύ στρες να μας κοπεί η... φωνή;  thumbnail

Αλαλία: Μπορεί από το πολύ στρες να μας κοπεί η… φωνή;

Αναγνώστριά μας ρωτά: 


θα ήθελα απάντηση για ένα οικείο μου πρόσωπο 23 ετών που έχει πάθει μας είπε ένας ψυχίατρος προσωρινή αλαλίαση μετά από έντονο στρες και εξαιτίας αυτής του της κατάστασης έχασε και τη δουλειά του και έχει πάρει και φαρμακευτική αγωγή για ένα 6μηνο αλλά αυτή η κατάσταση πάει 2 χρόνια τώρα και καμιά βελτίωση. Πώς να το χειριστούμε; Πού να απευθυνθούμε; Σας ευχαριστώ πολυ΄. 


Αγαπητή αναγνώστρια. Στο ερώτημά σας απαντά ο Ψυχίατρος – Σύμβουλος Σχέσεων Κωστής Ψηλός. 


Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΊΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΕ, ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ "ΣΩΜΑΤΟΜΕΤΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΑΦΩΝΊΑ".
ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑ. ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΌΜΩΣ ΣΟΒΑΡΉ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΊΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΆ Κ ΤΙΣ ΣΧΈΣΕΙΣ.ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΟΠΩΣ ΛΈΤΕ, ΜΕΤΆ ΑΠΌ ΈΝΤΟΝΟ STRESS Κ ΕΓΚΑΤΑΣΤΆΘΗΚΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΆ, ΑΛΛΑ ΠΈΡΑΣΑΝ ΔΥΟ ΧΡΌΝΙΑ.
ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΑΠΏΛΕΙΑ ΜΙΑΣ ΣΩΜΑΤΙΚΉΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΎ ΨΥΧΙΣΜΟΎ ΝΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΉ ΣΎΓΚΡΟΥΣΉ, ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΕ ΣΩΜΑΤΙΚΌ ΣΎΜΠΤΩΜΑ! ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΔΗΛΏΝΕΙ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΊΑ ΜΑ ΖΗΤΗΘΕΊ ΚΆΠΟΙΑ ΑΝΑΓΚΗ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΊ ΑΛΛΙΩΣ! 


ΤΟ "ΠΡΩΤΟΓΕΝΈΣ ΚΕΡΔΟΣ" ΑΥΤΉΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ, ΕιΝΑΙ ΟΤΙ Η ΣυΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕΤΑΦεΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ Κ ΕΛΑΤΤωΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΌ ΆΓΧΟΣ.   Π.Χ. ΚΛΕιΝΕΙ ΜοΝΟΣ ΤΟΥ ΤΟ ΣΤΌΜΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΈΝΑ ΞΈΣΠΑΣΜΑ, ΠΟΥ ΕΊΠΕ ΠΡΆΓΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΜΕΤΆΝΙΩΣΕ, ΕΊΤΕ ΜΈΝΕΙ ΆΦΩΝΟΣ ΜΠΡΟΣΤΆ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ! ΤΟ "ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΕΣ ΚΈΡΔΟΣ" ΠΡΟΚΎΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΉΡΙΞΗ Κ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΊΔΑ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΉΣ ΠΑΘΗΣΗΣ ΤΟΎ. ΤΑΥΤΌΧΡΟΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΕΥΘΎΝΕΣ ΤΉΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ! Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΔΡΆΣΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΆ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΊ ΤΟ ΣΎΜΠΤΩΜΑ, ΑΝ ΌΜΩΣ ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ "ΕΞΑΡΤΗΜΈΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ" ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΧΡΌΝΙΟ ΡΌΛΟ ΑΡΡΏΣΤΟΥ. ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΊΑ ΓΙΑ ΤΥΝ ΛΥΣΗ ΤΟΎ ΆΓΧΟΥΣ Κ ΦΑΡΜΑΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΠΙΟ ΣΎΝΤΟΜΑ ΑΠΟΤΕΛΈΣΜΑΤΑ! ΜΠΟΡΕΊΤΕ ΞΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΊΤΕ ΣΤΟ ΑΙΓΗΝΗΤΕΙΟ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΌ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΏΝ!

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X