Αταμάν: «Ιστορικό… θαύμα»

Η Γαλατάσαραϊ παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει προκρίθηκε στο «Top 16» της Ευρωλίγκας μετά την νίκη της επί του Ολυμπιακού και την ήττα της Νεπτούνας στην Ισπανία από την Βαλένθια και ο Εργκίν Αταμάν έκανε λόγο για ιστορικό «θαύμα».

«Φυσικά και είμαι πολύ χαρούμενος», δήλωσε ο προπονητής της τουρκικής ομάδας και επισήμανε: «Είναι ιστορικό… θαύμα αυτό το αποτέλεσμα για εμάς, με αυτό το ρόστερ. Έτσι, πιστεύω πως το διοικητικό συμβούλιο και ο πρόεδρος θα μας βοηθήσουν να φτιάξουμε μία ομάδα για το Top 16. Θα προσπαθήσουμε να επαναλάβουμε την περσινή επιτυχία και να προκριθούμε στα πλέι οφ. Συγχαρητήρια σε όλους μου τους παίκτες, καθώς έκαναν μία μεγάλη προσπάθεια απόψε, απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης».

«Πιστεύω πως οι οπαδοί μας θα στηρίξουν το σύλλογο, ενώ πιστεύω πως θα αποκτηθούν άλλοι δύο παίκτες για την επόμενη φάση», συνέχισε ο Αταμάν και υπογράμμισε: «Είμαστε διατεθειμένοι να παλέψουμε κόντρα στον οποιονδήποτε».

«Πιστεύω πως τα εύσημα πάνε στον προπονητή», δήλωσε ο Πάτρικ Γιανγκ, ο 22χρόνος Αμερικανός σέντερ της Γαλατά από τους κορυφαίους της ομάδας του στην αποψινή νίκη. «Παρά το μικρό ρόστερ που έχουμε, είχε σχεδιάσει πολύ καλά το παιχνίδι, σε άμυνα και επίθεση», εξήγησε ο Γιανγκ και σημείωσε: «Κάναμε καλή δουλειά, οδηγώντας τον Ολυμπιακό να κάνει λάθη. Ήμασταν όλοι μαζί, παλέψαμε και έτσι νικήσαμε. Προφανώς, στην επόμενη φάση θα πάμε με τη νοοτροπία να πάρουμε μόνο νίκες, γιατί δεν μπορείς να κατακτήσεις τίτλους εάν δεν νικάς σε κάθε παιχνίδι. Αυτό θα ξεκινήσουμε από την προπόνηση και όταν τα πράγματα μας πάνε καλά, τότε όλα είναι πιθανά».

Σχετικά άρθρα