Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Πολιτική απάτη σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων
Πολιτική απάτη σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων  thumbnail

Πολιτική απάτη σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων

Σε μια τεράστια πολιτική απάτη σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων, δηλαδή σε βάρος εκατομμυρίων ασφαλισμένων, οι οποίοι έχασαν 12 δισ. ευρώ από τα αποθεματικά τους στο πλαίσιο του «κουρέματος» του δημόσιου χρέους (του περιλάλητου PSI), εξελίσσεται η υπόθεση του Ταμείου Στήριξης Ασφαλιστικού Συστήματος Α.Ε.


Η κυβέρνηση Παπαδήμου, για να «χρυσώσει το χάπι» στους ασφαλισμένους δεκάδων Ταμείων, οι οποίοι έχασαν μέσα σε μια ημέρα τα αποθεματικά δεκαετιών, προχώρησε τον Μάρτιο του 2012 στη σύσταση του Ταμείου Στήριξης Ασφαλιστικού Συστήματος, «με αποκλειστικό σκοπό την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου ή Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, τα οποία μεταβιβάζονται και περιέρχονται στο Ταμείο χωρίς αντάλλαγμα».


Δηλαδή, υποτίθεται ότι ως αντάλλαγμα των χαμένων αποταμιεύσεων των ασφαλιστικών ταμείων δόθηκαν… προίκα ακίνητα-φιλέτα του Δημοσίου, η αξιοποίηση των οποίων θα αντιστάθμιζε σε έναν βαθμό τις απώλειες των ασφαλισμένων.


Ωστόσο, τρία χρόνια μετά, το Ταμείο-φάντασμα παραμένει μόνο στα χαρτιά.


 Efsyn.gr 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X