Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Μετά τον Έμπολα, έρχεται η απειλή του λιμού
Μετά τον Έμπολα, έρχεται η απειλή του λιμού  thumbnail

Μετά τον Έμπολα, έρχεται η απειλή του λιμού

Περισσότερο από ένα εκατομμύριο άνθρωποι απειλούνται από τον λιμό στις τρεις χώρες της Δυτικής Αφρικής που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία του ιού Έμπολα.


Συνολικά, από την επιδημία του ιού Έμπολα έχουν χάσει τη ζωή τους 6.900 άνθρωποι στη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα, όπου η διατροφική ανασφάλεια είναι ήδη χρόνια, υπογραμμίζουν σε ανακοίνωση τους η Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) και το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (PAM).
Τα μέτρα καραντίνας και περιορισμού, τα εμπόδια στην κυκλοφορία, οι χαμένες σοδειές στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο και το κλείσιμο μεγάλων αγορών έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην πρόσβαση του πληθυσμού των τριών αυτών χωρών σε τρόφιμα, εξηγούν οι δύο παγκόσμιοι οργανισμοί που δημοσιοποίησαν το αποτέλεσμα των επιτόπιων ερευνών τους.
«Αυτό τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με εκτιμήσεις, μισό εκατομμύριο άνθρωποι βρίσκονται σε κατάσταση σοβαρής διατροφικής ανασφάλειας στις τρεις χώρες της δυτικής Αφρικής που έχουν πληγεί περισσότερο», επισημαίνουν ο FAO και το PAM, που προβλέπουν ότι ο αριθμός αυτός «ενδέχεται να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ως τον Μάρτιο του 2015, αν δεν υπάρξει σημαντική βελτίωση στην πρόσβαση στα τρόφιμα».
«Η απώλεια της παραγωγικότητας και των εσόδων των νοικοκυριών εξαιτίας των θανάτων και της εμφάνισης ασθενειών που συνδέονται με τον ιό, καθώς και τα μέτρα περιορισμού των κινήσεων επιδεινώνουν την οικονομική επιβράδυνση στις τρεις χώρες», υπογραμμίζουν. «Φοβούμενοι τη μετάδοση πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν πλέον να πάνε στις δουλειές τους».


Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι απειλούνται από λιμό στα τρία κράτη της Δυτικής Αφρικής που έχουν περισσότερο πληγεί από την επιδημία του ιού Έμπολα, η οποία έχει επηρεάσει συγκομιδή και δίκτυα ανεφοδιασμού, επισημαίνουν σήμερα σε ανακοίνωσή τους οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΗΕ.


Μέχρι σήμερα, από την επιδημία του ιού Έμπολα έχουν χάσει τη ζωή τους 6.900 άνθρωποι σε Λιβερία, Σιέρα Λεόνε και Γουινέα, όπου χρόνια θεωρείται ήδη η διατροφική ανασφάλεια, υπογραμμίζουν στην ανακοίνωσή τους η Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) και το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (PAM).


Όπως εξηγήθηκε, τα μέτρα καραντίνας και περιορισμού, τα εμπόδια στην κυκλοφορία, οι χαμένες σοδειές στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο και το κλείσιμο μεγάλων αγορών έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην πρόσβαση του πληθυσμού των χωρών αυτών σε τρόφιμα. Οι δύο παγκόσμιοι οργανισμοί δημοσιοποίησαν το αποτέλεσμα των επιτόπιων ερευνών τους.


"Αυτό τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με εκτιμήσεις, μισό εκατομμύριο άνθρωποι βρίσκονται σε κατάσταση σοβαρής διατροφικής ανασφάλειας στις τρεις χώρες της δυτικής Αφρικής που έχουν πληγεί περισσότερο", επισημαίνουν οι υπηρεσίες που προβλέπουν ότι ο αριθμός αυτός "ενδέχεται να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ως τον Μάρτιο του 2015, αν δεν υπάρξει σημαντική βελτίωση στην πρόσβαση στα τρόφιμα".


virus.com.gr


 


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X