Αρχική / Υγεία / Γυναικολογία / Ποιες είναι οι απαραίτητες γυναικολογικές εξετάσεις;
Ποιες είναι οι απαραίτητες γυναικολογικές εξετάσεις; thumbnail

Χρύσα, 35 ετών

Ποιες είναι οι απαραίτητες γυναικολογικές εξετάσεις;

ΕΡΩΤΗΜΑ
Είμαι 35 ετών και έχω ήδη ένα παιδί. Έχω περίοδο απο τις 30/11/2014 μέχρι και σήμερα την πρώτη εβδομάδα, 23 μερες είχε σταματησει. Τώρα η ροή της είναι περισσότερο όταν πηγαίνω στο μπάνιο. Τι μπορεί να συμβαίνει;


Στο ερώτημα απάντησε ο Πάνος Αντσακλής Μαιευτήρας – Γυναικολόγος 


ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Σας ευχαριστούμε πολύ για το e-mail σας.


Αυτό που καταλάβαμε από το email σας είναι ότι έχετε παρατηρήσει κάποιες ανωμαλίες στον κύκλο σας.


Είναι πολύ συχνό ειδικά σε νέες γυναίκες να μην είναι τελείως σταθερός ο εμμηνορρυσιακός τους κύκλος ή να έχουν μία στο τόσο μία περίοδο που έρχεται λίγο νωρίτερα ή αργότερα από ότι θα περίμεναν κανονικά. Παρόλα αυτά θα πρέπει να παρακολουθεί την περίοδό της και αν συνεχίσει να είναι άστατη, θα πρέπει να επισκεφτεί έναν γυναικολόγο.


Σε κάθε περίπτωση όταν υπάρχουν ανωμαλίες στην περίοδο μίας γυναίκας χρειάζεται να γίνει ένας συστηματικός έλεγχος από τον γυναικολόγο. Ο έλεγχος αυτός πρέπει τουλάχιστον να περιλαμβάνει τη λήψη ενός πολύ καλού ιστορικού της γυναίκας, μία πολύ καλή κλινική εξέταση, ένα γυναικολογικό υπερηχογράφημα και κάποιες εργαστηριακές εξετάσεις κυρίως ορμονικές (π.χ. γυναικολογικών ορμονών και θυρεοειδούς). Θα σας συστήναμε λοιπόν εφόσον επιμένουν αυτά τα συμπτώματα, να επισκεφτείτε τον γυναικολόγο σας και να τα συζητήσετε όλα αυτά ώστε να ελέγξετε που μπορεί να οφείλονται οι ανωμαλίες στον κύκλο.


Ελπίζω να καταφέραμε να καλύψουμε κάποιες από τις απορίες σας. Είμαστε στη διάθεση σας για όποιες άλλες ερωτήσεις έχετε.


 


 


Βιογραφικό


Ο Πάνος Αντσακλής είναι Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών και επιστημονικός συνεργάτης της Α’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείο "Αλεξάνδρα", στο Τμήμα Εμβρυομητρικής Ιατρικής και Υπερήχων. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ειδικεύτηκε στη μαιευτική – γυναικολογία στην Αγγλία στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Οξφόρδης "John Radcliffe", όπου και εργάστηκε στο τμήμα κυήσεων υψηλού κινδύνου. Είναι ενεργό μέλος και executive director της διεθνούς οργάνωσης εκπαίδευσης στην υπερηχογραφία Ian Donald Inter-university School of Medical Ultrasound.


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X