Κοντά στα παιδιά «Κάρα» και διεθνείς

Τον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος και την Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος επισκέφθηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο Γιώργος Καραγκούνης και οι διεθνείς ποδοσφαιριστές Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Στέφανος Αθανασιάδης, Γιώργος Τζαβέλλας, Δημήτρης Παπαδόπουλος . Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πάγιας και καθιερωμένης, ανά έτος, απόφασης των διεθνών να διαθέτουν χρήματα για την ενίσχυση ιδρυμάτων, κοινωφελών οργανισμών ή ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

«Οι παίκτες της Εθνικής δεν είναι αποκομμένοι από την κοινωνία μας και ως ομάδα, καθώς επίσης ατομικά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, προσπαθούν να βοηθήσουν οικονομικά όσους το χρειάζονται. Οι διεθνείς έχουν την ανάγκη να ανταποδίδουν έμπρακτα την αγάπη που εισπράττουν από τον κόσμο, ο οποίος μας στηρίζει εδώ και χρόνια και στέκεται δίπλα μας και στις επιτυχίες και στις αποτυχίες μας. Επ’ ευκαιρία της επίσκεψής μας σε δύο ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, θα ήθελα ειλικρινά να συγχαρώ όλους όσους και όσες εργάζονται στις στέγες κοινωνικής πρόνοιας και φροντίζουν συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Τέλος, εκ μέρους της Εθνικής Ομάδας, εύχομαι σε όλους καλές γιορτές, με υγεία και ευτυχία», δήλωσε ο Γιώργος Καραγκούνης.

Το φιλανθρωπικό έργο των διεθνών

Το φιλανθρωπικό έργο που αναπτύσσουν οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ομάδας τα τελευταία χρόνια, είχε ως αποτέλεσμα την οικονομική ενίσχυση:

– Του Ορφανοτροφείου και του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας αρρένων Δράμας.
– Του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ.
– Του σπιτιού του εθελοντικού συλλόγου «Το χαμόγελο του παιδιού» στα Μελίσσια.
– Της ογκολογικής μονάδας του νοσοκομείου Παίδων «Ελπίδα».
– Του ορφανοτροφείου θηλέων Ιωάννη και Μαριγώς Χατζηκυριακού.
– Του συλλόγου γονέων, κηδεμόνων και φίλων ατόμων με ειδικές ανάγκες «Το Εργαστήρι».
– Των παιδικών χωριών SOS Ελλάδας.
– Της Ένωσης γονέων και φίλων ατόμων με σύνδρομο Down «Η Ηλιαχτίδα».
– Του Λύρειου παιδικού ιδρύματος «Το ορθόδοξο χωριό».
– Του Κέντρου προστασίας του παιδιού Αττικής «Η Μητέρα».
– Του ιδρύματος προστασίας απροσάρμοστων παιδιών «Η Θεοτόκος».
– Του φιλανθρωπικού σωματείου «Οι φίλοι του παιδιού».
– Του ιδρύματος «Άσπρες πεταλούδες».
– Του ξενώνα προσωρινής φιλοξενίας ανηλίκων «Το σπίτι της Αρσις».
– Του ορφανοτροφείο θηλέων «Η Μέλισσα».
– Του κέντρου ημερήσιας φροντίδας αυτιστικών «Η Μεγαλόχαρη».
– Του κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρίες του σωματείου γονέων, κηδεμόνων και φίλων «Ο Αγιος Παντελεήμων».
– Του γηροκομείου Ληξουρίου.

Επίσης, οι διεθνείς έχουν επισκεφθεί το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων Δήμου Αθηναίων, τον ξενώνα της «Φλόγας» στο Γουδή, το Παιδικό Χωριό «SOS» Βάρης, τη «Γωνιά του Παιδιού» στον Νέο Κόσμο. Το 2010, σε συνεργασία με την ActionAid, διέθεσαν χρήματα για την ανέγερση δημοτικού σχολείου στο Bendu της Σιέρα Λεόνε, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι παίκτες της Εθνικής Ομάδας έχουν ενισχύσει οικονομικά και πρώην ποδοσφαιριστές και οικογένειες ποδοσφαιριστών που απεβίωσαν.

Σχετικά άρθρα