Λασπομα«Χ»ία στην Κομοτηνή

Σε έναν τραγικό αγωνιστικό χώρο που ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος για τους ποδοσφαιριστές του Πανθρακικού και της Βέροιας οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους για το 2014 με ισοπαλία (1-1).

Αδύνατον να παιχτεί ποδόσφαιρο αφού το γήπεδο έμοιαζε με χωράφι και δυσκόλευε τις προσπάθειες των δύο ομάδων. Ο Πανθρακικός ευτύχησε να πετύχει νωρίς γκολ και η ανατροπή φαινόταν αδύνατη για τη Βέροια αφού όσο περνούσε η ώρα ο αγωνιστικός χώρος γινόταν όλο και πιο βαρύς. Ωστόσο ο Καλτσάς έδωσε στους φιλοξενούμενους αυτό που δικαιούταν παρότι έπαιζαν με 10 παίκτες από το 80′ λόγω αποβολής του Ραούλ Μπράβο. Το αήττητο διατήρησε ο Πανθρακικός στην έδρα του. 

Α’ ημίχρονο:

Ο Πανθρακικός μπήκε καλύτερα στο χωράφι της Κομοτηνής και άνοιξε το σκορ στην πρώτη φάση του αγώνα. Στο 10′ ο Κάσες μπαίνει μέσα στην περιοχή από δεξιά, βάζει στην πλάτη του τον Όστοϊτς και βγάζει την παράλληλη μπαλιά με τον Τζάνη, ανάμεσα σε δύο αντιπάλους, να πλασάρει και να κάνει το 1-0.

Ο Πανθρακικός συνέχισε την πίεση του και ζήτησε το 2ο τέρμα. Στο 14′ ο Τζάνης βρίσκει τον Ντιγκινί έξω από την περιοχή, εκείνος κάνει το δυνατό σουτ αλλά πάνω στον Καντιμοίρη. Στο 20′ η ομάδα της Θράκης χάνει μεγάλη ευκαιρία για το 2-0. Ο Τσουμάνης από πλάγια θέση σουτάρει με δύναμη, ο Καντιμοίρης δεν μπλοκάρει και προτιμάει να αποκρούσει, ο Τζάνης παίρνει το… ριμπάουντ αλλά μέσα από τη μιρκή περιοχή δεν προλαβαίνει να σουτάρει.

Από εκεί και πέρα η Βέροια ανέβηκε ψηλά και πίεσε, ζήτησε το γκολ, είχε τη κατοχή, δημιούργησε φάσεις και είχε τον έλεγχο του αγώνα. Στο 32′ ο Τζάνης για τον Πανθρακικό εκτελεί ένα φάουλ με τη μπάλα να περνάει λίγο έξω από την εστία του Καντιμοίρη. Στο 34′ ο Βεργώνης, μετά από κακή απομάκρυνση της μπάλας από την άμυνα του Πανθρακικού, κάνει ένα καλό πλασέ αλλά η μπάλα περνάει λίγο έξω από την εστία του Αθανασιάδη, ο οποίος βρισκόταν εκτός θέσης. Τρία λεπτά αργότερα η Βέροια φτάνει κοντά στην ισοφάριση. Ο Καλτσάς κλέβει τη μπάλα μετά από λάθος στην περιοχή του Πανθρακικού, κάνει το σουτ αλλά ο Αθανασιάδης διώχνει σε κόρνερ. Στο 44′ ο Μπεν απειλεί με ένα εξαιρετικό σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα περνάει άουτ.

Η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου ήταν τραγική και δυσκόλευε πάρα πολύ τους παίκτες των δύο ομάδων. Σε κάποια σημεία του γηπέδου η μπάλα κόλλαγε ή αναπηδούσε σε έναν αγωνιστικό χώρο πολύ επικίνδυνο για τους παίκτες.

Β’ ημίχρονο:

Στο δεύτερο ημίχρονο η Βέροια μπήκε εξίσου δυνατά και είχε την πρωτοβουλία και τη κατοχή της μπάλας. Ωστόσο ήταν αδύνατον να δημιουργήσει κάποια από τις δύο ομάδες ευκαιρία.

Στο 49′ ο Βεργώνης για τη Βέροια κάνει ένα πολύ καλό σουτ με τη μπάλα να φεύγει εκατοστά εκτός εστίας του Πανθρακικού. Ο ρυθμός έπεσε και οι παίκτες δεν μπορούσαν να ανταλλάξουν ούτε πάσα λόγω της άθλιας κατάστασης του αγωνιστικού χώρου.

Στο 72′ ο Ντιγκινί χάνει μοναδική ευκαιρία για τον Πανθρακικό αφού με φοβερή ατομική ενέργεια περνάει Μπατιόν και Καλί, βγαίνει φάτσα με τον Αθανασιάδη και στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι. Στο ριμπάουντ ο Πέρεθ κάνει ένα τραγικό σουτ.

Στο 80′ η Βέροια μένει με 10 παίκτες αφού ο Ιωαννίδης έδειξε την απευθείας κόκκινη στον Ραούλ Μπράβο για κλωτσιά στον Μπαϊκαρά . Φαινόταν αδύνατον για τους φιλοξενούμενος να ισοφαρίσουν ωστόσο στο 89′ ο Καλτσάς διέψευσε τα προγνωστικά. Ο Μπεν με ατομική ενέργεια ξεμαρκάρεται από τον Χρήστου, βγάζει τη σέντρα από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Καλτσάς με κεφαλιά κάνει το 1-1 και δίνει στη Βέροια αυτό που δικαιούταν βάση της εικόνας του αγώνα.

Που κρίθηκε:

Αναμφισβήτητα οι παίκτες δεν μπορούν να κριθούν. Καθοριστικό στοιχείο για την έκβαση και την εικόνα του αγώνα ήταν η πολύ κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου που δεν επέτρεψε στις δύο ομάδες να παίξουν όπως θα ήθελαν ή θα μπορούσαν.

Παίκτης από χρυσάφι:

Ο Καλτσάς είναι ο παίκτης που έδωσε στην εκπνοή στη Βέροια τον βαθμό της ισοπαλίας και ήταν αρκετά δραστήριος. Ωστόσο για όσο ήταν στον αγωνιστικό χώρο ο Κάσες για τον Πανθρακικό (έγινε αναγκαστική αλλαγή) ήταν μία μόνιμη απειλή για την άμυνα των φιλοξενούμενων.

Η σφυρίχτρα:

Σωστός και δίκαιος ο Ιωαννίδης. Διαμαρτυρήθηκαν οι δύο ομάδες για πέναλτι (από μία φάση η κάθε μία) αλλά σωστά ο Ιωαννίδης δεν έδειξε τίποτα. Σωστή και η απευθείας κόκκινη στον Ραούλ Μπράβο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πανθρακικός (Μάνουελ Ρόκα): Αθανασιάδης, Μεχία, Τζάνης (46’ Χρήστου), Κάσες (40’ Μορένο), Παπαγεωργίου, Έμποου, Μπαϊκαρά, Ντιγκινί, Τσουμάνης, Λαδάκης (90+1′ Αράμπα), Ποτουρίδης 

Βέροια (Χοσέ Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Μπράβο, Αραγονές (68’ Μάντζεκ), Όστοϊτς, Κάλι, Βεργώνης, Μπατιόν, Καλτσάς, Μπεν, Ντουμίτρου (78′ Κάμπορα), Παυλίδης (59’ Μπαργκάν) 

Σχετικά άρθρα