Βαγενάς: «Ξέρουμε τις σχέσεις της ΕΟΚ με την Πάτρα»

Επίθεση στην Ομοσπονδία και στους διαιτητές του πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας Σχινά, Πηλοΐδη και Ψαριανό εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κηφισιάς Γιώργος Βαγενάς μετά την ήττα της ομάδας του από τον Απόλλωνα.

«Το να μιλάς για την διαιτησία δεν σημαίνει ότι αναζητείς άλλοθι για την ήττα», σχολίασε αρχικά ο Βαγενάς και τόνισε: «Χάσαμε δίκαια από το Ρέθυμνο με την διαιτησία, όμως, να είναι 80-20% υπέρ του Ρεθύμνου. Για τον συγκεκριμένο αγώνα εφ’ όσον το φύλλο αγώνα λέει ότι οι αντίπαλοι μας είναι νικητές, αυτό ισχύει. Όλη την εβδομάδα, όμως, έγιναν μεθοδεύσεις. Η Πάτρα έστειλε άνθρωπο στην ΚΕΔ. Ξέρουμε τις σχέσεις της Πάτρας με την Ομοσπονδία. Υπήρξαν αφόρητες πιέσεις να δώσουμε εισιτήρια στον Απόλλωνα σε αντίθεση με ότι ορίζει ο κανονισμός. Οι διαιτητές ήταν ανάξιοι. Δεν ξέρω εάν ήθελαν να ευνοήσουν την ΕΟΚ».

Σε ερώτηση εάν ήταν κακό ότι υπήρχαν στο γήπεδο φίλαθλοι του Απόλλωνα, ο Βαγενάς απάντησε: «Σύμφωνα με τον κανονισμό του Κυπέλλου απαγορεύεται η μετακίνηση οπαδών. Εγώ με βάση τον κανονισμό είμαι παράνομος. Οι μετακινήσεις οπαδών δεν πρέπει να επιτρέπονται για να μην θρηνήσουμε θύματα. Στο γήπεδο της Πάτρας δεν είναι… παναγίες. Η θέση μου είναι εναντίον μετακινήσεων. Δεν θα έρχονταν έτσι και αλλιώς φίλαθλοι δικοί μας εάν ο αγώνας γινόταν στην Πάτρα. Οι μετακινήσεις πρέπει να σταματήσουν».

«Είμαστε σίγουροι για κάποια πράγματα», απάντησε άλλη ερώτηση για την διαιτησία ο Βαγενάς. «Σε δύο φάσεις του Μπάρλου, έπρεπε να δοθεί καλάθι και φάουλ και αυτό δεν έγινε. Στην τελευταία φάση υπάρχει σίγουρα φάουλ του Τσαλδάρη».

Ο μάνατζερ της Κηφισιάς Δημήτρης Καρβέλας πρόσθεσε ότι ο Απόλλωνας απαίτησε να μην συμπεριληφθεί από την ΚΕΔ στην κλήρωση για την συνάντηση ο διαιτητής Ηλίας Κορομηλάς, που είχε σφυρίξει στο ματς των δύο ομάδων για την κανονική περίοδο της Basket League, ενώ ο Ηλίας Παπαθεοδώρου υπογράμμισε ότι τα κριτήρια των «ρεφ» ήταν διαφορετικά για τις δύο ομάδες .

Σχετικά άρθρα