Τα απίθανα ρεκόρ Ρεάλ και Κασίγιας

Η Ρεάλ Μαδρίτης ανέβηκε για τέταρτη φορά στην κορυφή του κόσμου, μετά τη νίκη της στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου συλλόγων επί της Σαν Λορέντσο με 2-0.

Αυτός ο τίτλος είναι ο 18ος διεθνής για την ομάδα της Μαδρίτης, που μετράει 10 Πρωταθλητριών, 2 ΟΥΕΦΑ, 2 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, 3 Διηπειρωτικά και 1 Μουντιάλ Συλλόγων.

Έτσι το σύνολο του Αντσελότι ανεβαίνει στη δεύτερη θέση της κατάταξης απέχοντας πλέον δύο τίτλους από την Αλ Αχλι της Αιγύπτου που έχει 20. Βέβαια το κύρος των τίτλων της Αλ Αχλί είναι υποδεέστερο σε σχέση με εκείνο της Ρεάλ.

Στην τρίτη θέση των τίτλων είναι η Ιντεπεντιέντε με 16 και ακολουθεί η Μπαρτσελόνα με 14.

Ατομικά τώρα, ρεκόρ δεν έκανε μόνο ο Κριστιάνο Ρονάλντο . Ο Κασίγιας στο 700ό του παιχνίδι με τους Μερένχες κατάφερε να κατακτήσει τον 8ο διεθνή τίτλο που του έλειπε από το παλμαρέ του, γεγονός που το έχει καταφέρει μόνο αυτός. O Ισπανός πορτέρο έχει κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ (3),  το Μουντιάλ Συλλόγων, το Euro (2), το πρωτάθλημα (5), το Κύπελλο (2), το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ (2), το Σούπερκαπ Ισπανίας (4) και ένα διηπειρωτικό το 2002. Πλέον έχει 18 τίτλους, τρεις λιγότερους από τον Σαντσίς. 

Σχετικά άρθρα