Κυπελλούχος Γερμανίας ο Γκιώνης

Σε μία διετία γεμάτη μεγάλες διακρίσεις και πρωτόγνωρες εμπειρίες ο Παναγιώτης Γκιώνης έζησε χτες και την καλύτερη στιγμή του σε διασυλλογικό επίπεδο! Η ομάδα, στην οποία μετακινήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, η Μπορούσια Ντίσελντορφ, κατέκτησε το Κύπελλο Γερμανίας της σεζόν 2014-2015 και ο Έλληνας πρωταθλητής πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο με ξένο κλαμπ ύστερα από 13 συνεχή χρόνια διεθνούς καριέρας! Η τελική 8άδα της διοργάνωσης έγινε το Σαββατοκύριακο στη Φούλντα και η Μπορούσια κλήθηκε να υπερασπιστεί τον τίτλο της από πέρσι με βασικό φυσικά τον πολύπειρο «αμυντικό». Προχώρησε με δύο νίκες 3-0 και στον τελικό ξεπέρασε πολύ δύσκολα το εμπόδιο της οικοδέσποινας Φούλντα με 3-2. Σε ατομικό επίπεδο ο Γκιώνης είχε από μία νίκη στα προημιτελικά και τα ημιτελικά, ενώ ηττήθηκε στον τελικό. Ύστερα από προτροπή των συμπαικτών του είχε την τιμή να σηκώσει εκείνος το τρόπαιο στην απονομή. Γενικά, η σημαντική συμβολή του στην απίστευτη αήττητη πορεία των νταμπλούχων Γερμανίας από την αρχή της περιόδου αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση.
 
Στον τελικό ο Γκιώνης τοποθετήθηκε στη θέση 3 της ομάδας του και ανέλαβε πολύ δύσκολο έργο απέναντι στον Κριστιάν Σους, πρώην πρωταθλητή Ευρώπης του διπλού και του ομαδικού ανδρών. Από τον Γερμανό αθλητή είχε χάσει 3-2 στο πρωτάθλημα, τώρα έδωσε μαζί του νέα αμφίρροπη και θεαματική αναμέτρηση ώσπου κάμφθηκε ξανά στα πέντε σετ! Σε εκείνο το σημείο η Μπορούσια βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-2, όμως έδειξε ξανά τον πολύ δυνατό χαρακτήρα της κι έφτασε στην τελική επικράτηση χωρίς να χάσει άλλο σετ! Διατήρησε το αήττητο από την αρχή της περιόδου και πέτυχε τη 19η σερί νίκη της. Γνώρισε την αποθέωση από τους περίπου 3.000 φιλάθλους (επί τη ευκαιρία να σημειωθεί ότι ήταν παρών στο γυμναστήριο και ο ομοσπονδιακός προπονητής της Γερμανίας Γιοργκ Ρόσκοπφ) και πήρε ήδη τον έναν από τους τρεις τίτλους, που διεκδικεί φέτος. Η Μπουντεσλίγκα και το Τσάμπιονς Λιγκ είναι οι άλλοι δύο, ενώ κατέκτησε το Κύπελλο Γερμανίας για 23η φορά στην  ιστορία της.
 
Στην 8άδα η Μπορούσια νίκησε 3-0 τη Μουλχάουζεν και στα ημιτελικά επίσης 3-0 τη Βέρντερ Βρέμης. Στα συγκεκριμένα ματς ο Γκιώνης έπαιξε στη θέση 2 της ομάδας του και πέτυχε δύο αξιοσημείωτα θετικά αποτελέσματα απέναντι σε δυνατούς Γερμανούς αθλητές. Στο πρώτο παιχνίδι επικράτησε 3-0 του Λαρς Χίλσερ (11-7, 12-10, 11-8) και στο δεύτερο του πρώην πρωταθλητή Ευρώπης και δευτεραθλητή κόσμου στο ομαδικό Μπάστιαν Στέγκερ με 3-2 σετ (15-13, 10-12, 8-11, 11-6, 7-11). Η Φούλντα των δύο αμυντικών (Φιλούς και Γουάνγκ) έκαμψε στα ημιτελικά 3-2 τη Σααρμπρίκεν, ενώ στα προημιτελικά το Σάββατο είχε αποκλείσει την Οχσενχάουζεν, επίσης με 3-2.
 
Στο φινάλε του τελικού οι αθλητές και όλα τα στελέχη της Μπορούσια μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο κι άρχισαν να χορεύουν και να τραγουδούν. Λίγα λεπτά μετά έγινε σε ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα και με λαμπρότητα η απονομή των επάθλων. Οι νικητές κατευθύνθηκαν εκεί περιμετρικά του γυμναστηρίου, χαιρετούσαν όλο τον κόσμο και εισέπρατταν το θερμό χειροκρότημα. Τη στιγμή της απονομής οι συμπαίκτες του Γκιώνη (σ.σ. παρών και ο τραυματίας Πίτερ Φρανζίσκα) τον έπεισαν να παραλάβει και να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο σε μία πολύ όμορφη κίνηση, που δείχνει και την τεράστια αναγνώριση στο πρόσωπο του Έλληνα άσου! Το κύπελλο πέρασε απ’ όλα τα χέρια και στη συνέχεια άνοιξαν σαμπάνιες, με τις οποίες «λούστηκαν» όλοι οι παίκτες και φυσικά και ο Γκιώνης που το χαιρόταν σαν μικρό παιδί. Ο κορυφαίος πρεσβευτής της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης ολοκλήρωσε ιδανικά την πολύ αποδοτική διετία 2013-2014. Λίγο πριν τελειώσει η χρονιά έζησε περήφανη στιγμή με τη νέα του ομάδα και πανηγύρισε τίτλο σε διασυλλογικό επίπεδο για πρώτη φορά μετά το 2001 και το νταμπλ του Πέρα Αθηνών! Μέσα σε αυτό το διάστημα είχε αγωνιστεί και σ’ έναν ευρωπαϊκό τελικό και ήταν το 2012 όταν η γαλλική Ανζέ είχε χάσει το E.T.T.UCup από τη …Μπορούσια Ντίσελντορφ.   
 
Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Μπορούσια-Φούλντα 3-2:
Καμάλ Ατσάντα-Γουάνγκ Σι 0-3 (4-11, 6-11, 7-11)
Τίμο Μπολ-Ρούεν Φιλούς 3-0 (11-5, 11-6, 11-2)
Παναγιώτης Γκιώνης-Κριστιάν Σους 2-3 (11-6, 8-11, 8-11, 11-8, 9-11)
Μπολ-Γουάνγκ 3-0 (11-8, 11-4, 11-3)
Ατσάντα-Φιλούς 3-0 (11-6, 11-9, 11-9)
 
 
 

Σχετικά άρθρα