Αρχική / Διατροφή / Δίαιτα / Πώς μπορώ να χάσω βάρος από την κοιλιά;
Πώς μπορώ να χάσω βάρος από την κοιλιά; thumbnail

Δήμητρα, 21 ετών

Πώς μπορώ να χάσω βάρος από την κοιλιά;

ΕΡΩΤΗΜΑ
Είμαι 21 χρονών και είμαι 70 κιλά και το ύψος μου είναι1.60. Προσπαθώ να χάσω βάρος αλλά πάντα τα ξανά βάζω στην περιοχή της κοιλιάς. Τί μπορώ να κάνω για να φύγουν τελείως; 


Στο ερώτημα απάντησε η Εκάβη Γεωργουσοπούλου, διαιτολόγος – διατροφολόγος


ΑΠΑΝΤΗΣΗ


Καλησπέρα σας,


Σύμφωνα με το Δείκτη Μάζας Σώματός σας, πράγματι θα ήταν σκόπιμο να χάσετε κάποιο βάρος, ειδικά αν αυτό βρίσκεται στην κοιλιακή περιοχή. Το πρώτο βήμα είναι να προσδιορίσετε μετά από μία ανάλυση σωματικής σύστασης το τελικό βάρος στόχο, μιας και θα πάρετε πληροφορίες σχετικά με το ποσοστό λίπους αλλά και μυϊκής μάζας στο σώμα σας. Τα άτομα που χάνουν και ξαναπαίρνουν βάρος  βρίσκονται σε έναν ατέρμονο φαύλο κύκλο, ο οποίος τελικά οδηγεί στην παχυσαρκία. Θα ήταν σκόπιμο να απευθυνθείτε άμεσα σε εξειδικευμένο διαιτολόγο, για να σας βοηθήσει σε πρώτη φάση να χάσετε το υπερβάλλον βάρος με διαιτολόγιο ή συμβουλές βασισμένες στην καθημερινότητά σας. Στη συνέχεια, τα βέλη στη φαρέτρα σας για τη διατήρηση του νέου βάρους είναι η συχνή σωματική δραστηριότητα, η ενυδάτωση, η επαρκής πρόσληψη φρούτων και λαχανικών, ο προγραμματισμός των γευμάτων σας, ο έλεγχος του βάρους σας σε εβδομαδιαία συχνότητα και το πιο σημαντικό η πίστη στον εαυτό σας.


 


Με εκτίμηση,
Εκάβη Γεωργουσοπούλου


 


Βιογραφικό


Η Διαιτολόγος Εκάβη Γεωργουσοπούλου είναι κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος, πτυχιούχος  του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, όπου έλαβε βαθμό πτυχίου 8.2.

Εργάστηκε επί σειρά ετών στη διαμόρφωση ατομικών διαιτολογίων σε άτομα με ανάγκη για απώλεια βάρους, αλλά και σε άτομα με χρόνιες παθήσεις (σακχαρώδη διαβήτη, καρδιαγγειακή νόσο, χρόνια νεφρική νόσο, νεοπλασίες), όπως επίσης και σε άτομα με ανάγκη για ειδική σύσταση της δίαιτας, όπως οι εγκυμονούσες, οι θηλάζουσες, οι αθλητές και τα παιδιά. Έκανε πρακτική άσκηση μέσω του Πανεπιστημίου σε πολλά από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας (ΓΝΑ Αττικό, Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία", ΓΝΑ "Γεννηματάς", ΓΝΑ "Αγία Όλγα", ΓΝΑ ΚΑΤ).

Μετεκπαιδεύτηκε σε επίπεδο μεταπτυχιακών σπουδών στη Βιοστατιστική, στην Ιατρική σχολή Αθηνών (Εθνικό και Καποδιστρειακό Πανεπιστήμιο Αθηνών).
Εργάζεται σήμερα στο διαιτολογικό τμήμα της κλινικής Cosmetic Derma Medicine. Πρόκειται για την μεγαλύτερη και πιο σύγχρονη κλινική Δερματολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής στην καρδιά της Αθήνας.

Η Διαιτολόγος Εκάβη Γεωργουσοπύλου είναι υποψήφια διδάκτωρ του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και έχει επίσης συμμετάσχει ως Διαιτολόγος – "investigator" σε πολλά ερευνητικά πρωτόκολλα και κλινικές μελέτες που αφορούσαν στην καρδιαγγειακή νόσο.

Η Διαιτολόγος Εκάβη Γεωργουσοπούλου έχει δημοσιεύσει εργασίες της σε πολλά καταξιωμένα διεθνή και Ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε πολλά διεθνή και πανελλήνια συνέδρια.
Η Διαιτολόγος Εκάβη Γεωργουσοπούλου έχει τιμηθεί υποτροφία για την εκπόνηση της διδιακτορικής της διατριβής από την Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης.


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X