Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Τραγικές συνθήκες στην Αιμοδοσία του «Γεννηματάς» καταγγέλλουν ασθενείς – Έλλειψη αίματος
Τραγικές συνθήκες στην Αιμοδοσία του «Γεννηματάς» καταγγέλλουν ασθενείς - Έλλειψη αίματος thumbnail

Τραγικές συνθήκες στην Αιμοδοσία του "Γεννηματάς" καταγγέλλουν ασθενείς – Έλλειψη αίματος

Με ανακοίνωσή του, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία (ΠΑΣΠΑΜΑ) καταγγέλλει τις συνεχιζόμενες ελλείψεις σε αίμα στο «Γεώργιος Γεννηματάς» και απευθύνει έκκληση στους πολίτες να συνδράμουν δίνοντας αίμα.


Την κάλυψη των δραματικών κενών στην αιμοδοσία του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», η οποία έχει βαριές επιπτώσεις και στις προγραμματισμένες μεταγγίσεις τους, ζητούν οι ασθενείς με μεσογειακή αναιμία.
 
Με ανακοίνωσή του, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία (ΠΑΣΠΑΜΑ) καταγγέλλει τις συνεχιζόμενες ελλείψεις σε αίμα στο «Γεώργιος Γεννηματάς» και απευθύνει έκκληση τόσο στους πολίτες να συνδράμουν δίνοντας αίμα όσο και στους αρμόδιους φορείς να διευθετήσουν το πρόβλημα.
 
Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος υπό την ομπρέλα του οποίου βρίσκονται περίπου 750 θαλασσαιμικοί ασθενείς  «παρά τη νομοθετημένη υποχρέωση της Αιμοδοσίας του «ΕΛΠΙΣ» να τροφοδοτεί την Αιμοδοσία του «Γ. Γεννηματάς» με περίπου 500 μονάδες αίματος τον μήνα  για τις ανάγκες των ασθενών με Μεσογειακή Αναιμία, αυτή ουδέποτε τηρήθηκε στο ακέραιο. Αντιθέτως,  η αποστολή αίματος τόσο από το ΕΛΠΙΣ όσο και από το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Αίματος, έχει πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Το αποτέλεσμα είναι το σύνολο των θαλασσαιμικών ασθενών να υπομεταγγίζεται, ενώ οι καθημερινές αναβολές αγγίζουν έως και τις 19 μέρες» αναφέρουν οι εκπρόσωποι των ασθενών.
 
Το αποτέλεσμα είναι, σύμφωνα με τον ΠΑΣΠΑΜΑ, να πέφτει ο αιματοκρίτης των ασθενών σε πολύ χαμηλά και σε καμία περίπτωση επιτρεπόμενα επίπεδα, κάτι που μπορεί να προκαλέσει σημαντική επιβάρυνση της υγείας τους αλλά και περαιτέρω βλάβες της ήδη επιβαρυμένης συνολικής οργανικής τους κατάστασης.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X