Ο Νότος νίκησε τον Μπουφόν!

Συγκλονιστικό ματς στην Ντόχα. Η Νάπολι επικράτησε στα πέναλτι (6-5) της Γιουβέντους (1-1 κ.α, 2-2 παράταση) και κατέκτησε το Supercoppa Ιταλίας. Γιουβέντους και Νάπολι διαφήμισαν το ιταλικό ποδόσφαιρο στην Ντόχα του Κατάρ και πρόσφεραν έναν από τους καλύτερους τελικούς Σούπερ Καπ των τελευταίων χρόνων. Το τέλος της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης αλλά και της παράτασης βρήκε ισόπαλους την “Γηραιά Κυρία” και τους “Παρτενοπέι” κι έτσι ο πρώτος τίτλος της χρονιάς κρίθηκε στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι. Εκεί ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν έκανε ότι περνούσε από το χέρι του αποκρούοντας τρία(!) πέναλτι όμως οι συμπαίκτες του (Τέβες, Κιελίνι, Περέιρα και Παντοΐν) αστόχησαν από την άσπρη βούλα και η ομάδα του Ράφα Μπενίτες πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου.

Το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους “μπιανκονέρι” όταν μόλις στο 5ο λεπτό ο Κάρλος Τέβες άνοιξε το σκορ. Η Νάπολι αντέδρασε και μετά από δύο δοκάρια με Χάμσικ (16′) και Ιγκουαΐν (60′) αλλά και αρκετές χαμένες ευκαιρίες έφτασε στην ισοφάριση. Στο 68′ ο Ντε Γκουζμάν “τρύπησε” την άμυνα της “Κυρίας” και σέντραρε από τα αριστερά και ο Ιγκουαΐν με κεφαλιά έκανε το 1-1, το οποίο ήταν και το αποτέλεσμα της κανονικής διάρκειας.

Η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση κι εκεί ο Τέβες έδωσε και πάλι τη λύση για την Γιουβέντους. Στο 106′ έκανε το 2-1 και ο τίτλος… έγειρε προς την “Κυρία”. Όμως, η απάντηση ήρθε και πάλι από τον συμπατριώτη του, Γκονζάλο Ιγκουαΐν, ο οποίος σκόραρε στο 118′ και έφερε για δεύτερη φορά το ματς στα ίσια.

Ο νικητής κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι εκεί όπου οι Ναπολιτάνοι πανηγύρισαν την κατάκτηση του δεύτερου τροπαίου της ιστορίας της μετά από αυτό του 1990.

Σχετικά άρθρα